Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rákospalota Szabad út a hulladékégetésnek. Polgárjog a hulladékégetésnek Egyetlenegy létesítménye működik hazánkban: kommunálishulladék- és megújulóenergia-

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rákospalota Szabad út a hulladékégetésnek. Polgárjog a hulladékégetésnek Egyetlenegy létesítménye működik hazánkban: kommunálishulladék- és megújulóenergia-"— Előadás másolata:

1 Rákospalota Szabad út a hulladékégetésnek

2 Polgárjog a hulladékégetésnek Egyetlenegy létesítménye működik hazánkban: kommunálishulladék- és megújulóenergia- hasznosítás, villamosáram- és távhőtermelés.

3 Ausztriában, Svájban Németországban és Franciaországban kínálják egyre nagyobb arányban a költségtakarékos, környezetkímélő energiát.

4 Pénzzel támogatja az Európai Unió. Az osztrák fővárosban már most a távfűtés közel 30 százalékát valósítják meg.

5 Jogalkotási késedelem A brüsszeli „menetrend” szerint a tagországoknak 2010. december közepéig törvényt kell alkotniuk. Jogalkotási késedelmünket a szakmai kormányzat szerint tavaszra ledolgozzuk.

6 A megújuló energia jövőjéről szóló terveket mostanra vetette papírra a kormányzat. Arról mégis keveset lehet tudni, hogy a kommunális hulladék energiatermelő szerepét – mint megújulóenergia-termelést – Magyarország kész-e az uniós normák szerint saját maga javára fordítani.

7

8 Az EU-tagországok átlagában a kommunális hulladéknak csak 40 százalékát helyezik el olyan lerakókban mint Pusztazámoron.

9 Az energiatermelő hulladéktüzelés polgárjogot nyert az EU-ban.

10 Magyarországon van a rákospalotai áramot, meleg vizet előállító nagyüzem.

11 Európai példák Lengyelország egyszerre kilenc égetőművet hoz létre. Portugália hármat épített, Magyarország viszont továbbra is csak lerakók építésére vállalkozik.

12 Az egyik iszapégető kazán alkalmas évi 100 ezer tonnányi aprított kommunális hulladék eltüzelésére is.

13 Hamburg energetikai telepén egyszerre működtetnek hagyományos, szénnel, földgázzal üzemelő erőművet, egy kommunális hulladékot eltüzelő égetőművet, egy biomassza-erőművet és egy veszélyes hulladékot eltüzelő üzemet.

14 Jegelt tervek távhőszolgáltatás hulladéktüzeléssel való bővítése, tömbfűtéses rendszerek felváltása.

15


Letölteni ppt "Rákospalota Szabad út a hulladékégetésnek. Polgárjog a hulladékégetésnek Egyetlenegy létesítménye működik hazánkban: kommunálishulladék- és megújulóenergia-"

Hasonló előadás


Google Hirdetések