Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A különleges tejtámogatás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A különleges tejtámogatás"— Előadás másolata:

1 A különleges tejtámogatás
Dr. Fekete István Vidékfejlesztési Minisztérium

2 Különleges tej támogatás 1.
Az intézkedés célja: A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelése érdekében különleges támogatás nyújtása a gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területeken. A tejtermelés csökkenésének megállítása és a foglalkoztatottság színvonalának megőrzése. Az intézkedés időtartama: Évente kerül kihirdetésre egy éves időintervallumra.

3 Különleges tej támogatás 2.
Jogosultsági feltételek: A különleges tejtámogatást igénybe vehet az a kérelmező, aki: A támogatási kérelemben szereplő értékesített tej vonatkozásban az állatok tenyészetének állattartójaként gondoskodik a szarvasmarhafajok ENAR nyilvántartásba vételéről. Olyan gazdaságot vezet, mely gazdasági szempontból sérülékeny területen, vagy környezeti szempontból érzékeny területen van. A kérelem benyújtásának időpontjában megfelel a tejkvóta rendelet szerinti tejtermelő fogalomnak.

4 Különleges tej támogatás 3.
Gazdasági szempontból sérülékeny terület a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló 240/2006. (XI. 30.) Korm. rendelet szerinti település, a kedvezményezett térségek besorolásáról szóló 311/2007. (XI. 17.) Korm. rendelet 2. melléklete szerinti kistérség Környezeti szempontból érzékeny terület az európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű területekkel érintett földrészletekről szóló 14/2010. (V. 11.)KVM rendelet hatálya alá tartozó település, valamint a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről szóló 27/2006. (II. 7.) Korm. rendelet szerinti nitrátérzékeny terület

5 Különleges tej támogatás 4.
A támogatás történeti pénzügyi mutatói A program meghirdetésének első évében 9,55 Ft/kg volt a támogatás összege, a keretösszeg 46 millió euró. Az idei évben 9,7 Ft/kg volt a támogatás összege , a keretösszeg 46 millió euró.

6 Különleges tej támogatás 5.
A támogatás általános pénzügyi feltételei A különleges tej támogatás forrása az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap. A különleges tej támogatás keretösszege évente euró. A különleges tej támogatás mértékét a pénzügyi keret és az összes támogatási kérelmet benyújtó termelő által a tejkvóta mértékéig értékesített összes mennyiség alapján, évente külön jogszabály határozza meg. A támogatás kifizetésének feltétele: A tejtermelő legalább 1 hektár SAPS támogatásra jogosult területtel rendelkezzen.

7 Különleges tej támogatás 5.
A támogatás pénzügyi feltételei 2012-ben A keretösszege évente euró, ami a hivatalos 292,55 Ft/euró árfolyamon számolva ,75 Ft . Az egy literre jutó támogatási összeg várhatóan árfolyamtól függően 9 Ft/kg lesz.


Letölteni ppt "A különleges tejtámogatás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések