Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Helyzetfüggő vezetés az ontológiai coachingban Samreth Nimol Kánid Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Helyzetfüggő vezetés az ontológiai coachingban Samreth Nimol Kánid Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata."— Előadás másolata:

1 Helyzetfüggő vezetés az ontológiai coachingban Samreth Nimol Kánid Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata

2 Helyzetfüggő vezetés az ontológiai coachingban Cél a kívánt jövő elérése „megmászni a Mount Everestet” – Rátalálni önmagamra – Munka, amely szakmai kihívás és öröm – Családi élettel összeegyeztetni A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad ?

3 Helyzetfüggő vezetés - 2 Módszer „Szép múlt vár ránk” jövőből kiindulva visszavetíteni a jelenre a szükséges lépéseket, amelyek segítségével a célhoz jutunk – projekttervezés

4 Helyzetfüggő vezetés - 3 Módszer megvalósításához: – Időgazdálkodás 4 H (Hanyagold: „NEM”, Hárítsd át, Halogasd, Hajtsd végre) Fontossági sorrend – Befőttesüveg-metafora – Pareto-szabály (az idő 80%-ban a dolgok 20%-val foglalkozunk) – Időrablók kizárása – NEM!

5 Helyzetfüggő vezetés - 4 Problémák: akadályok – Tiszta modell helyett összetett navigáció Megoldások: kapaszkodók, technikák Stanley – Grand Challenge

6 Akadályok eltérítő hatások és jelenségek A valóság észlelésének hibái - 1. – Szelektív észlelés – kamaszok hallása ami a véleményemnek ellentmond, elengedem a fülem mellett – Motivácó Azt veszem észre, ami érdekel – Sztereotípia általánosítás, negatív értékítélet

7 A valóság észlelésének hibái - 2. Kontextusfüggő észlelés Ugyanakkora a középső kör? Melyik hosszabb? Párhuzamos a két vízszintes vonal?

8 Akadályok - 2 Észlelési torzítások - 3 – Konstruktív memória » Nem arra emlékszünk, ami történt, hanem ami logikus lett volna, hogy történik – Kognitív disszonancia » Két, egymással ellentétes tudattartalom által keltett feszültség – Okság és korreláció összemosása A rítusokhoz való ragaszkodás, a rítusok igénye A változást teszi nehézkessé (Szimchát Tóra effektus) Pszichológiai igényünk van a rítusokra (szent idő: pl. esti mese, vasárnapi ebéd - szent tér: gyerekszoba - Belépni tilos!)

9 Akadályok - 3 Heurisztikák alapján való gondolkodás és a bizonytalanság (Kahnemann: 2002 Nobel-díj, Tversky) Előnyös: – Gyors döntés, egyszerűsítő eljárás, valószínűségi becslés olyan helyzetekben, amikor a pontos számítás bonyolult vagy költséges » melyik szülőhöz menjek oda, ha engedélyt akarok kunyerálni valami turpisságra? Hátráltató: – Rossz heurisztikák távolítanak a megoldástól – Lehorgonyzási és kiigazítási heurisztika (torzítja a döntést, hogy éppen hol járnak a gondolataim) » „Három gyerek mellett a Mount Everest már elérhetetlen”, „… Igen, de a gyerekek…” – Reprezentativitási heurisztika (az alapsokaságtól függetlenít) » („A sportkocsisok vadabbak, a kombisok rendesebbek”) – Hozzáférhetőségi heurisztika (ami könnyen eszembe jut, azt tartom gyakoribb jelenségnek) » „…nem mehetsz el a buliba, mert ott mindig füveznek…”

10 Kapaszkodók, eszközök Laterális gondolkodás (megkerüli a problémát, kreatív) – Probléma megkerülése („Ha van négy tehened, és a szomszédod lelő egyet, mid marad? – Három tehenem, meg egy halott szomszédom.”) Nem biztos, hogy így kéne… Milyen ügyes vagyok! Csak így tovább, és ötöst kapok. Ez a dolog határozottan bosszantó, utálom! Ide most egy verset írok… Most ezt még nem értem, de ha elolvasom a lexikont, meg fogom érteni Kell a vonalzó meg a számológép. Az adatokat felvettem.

11 Kapaszkodók, eszközök - 2 ontológiai coaching szemléletében Az egyes jellemtípusok sajátosságai – Jung-féle személyiség profil modell, energiairány (intro-/extrovertált), észlelés (érzékelő/intuitív), életstílus (megítélő/észlelő), megítélés szerint(gondolkodó/érző) – Briggs-Meyers stb. Kommunikációs „fogások” – Testbeszéd (üzenni lehet vele, nem kívánt üzenetek elrejtése) – Szóbeszéd (a kommunikáció 30%-a) – Provokáció – kimozdítás (hogy új szempontok kerüljenek elő) – Tükrözés (kifejezés, beszédritmus átvétele – bizalomépítés) Konfliktus-kezelés – Kitérő, alkalmazkodó, kompromisszumkész, versengő, együttműködő

12 Konklúzió Az akadályok ismeretében képesek leszünk megérteni a szituációt, és a módszerek tudatos felhasználásával irányítani tudjuk a folyamatot.


Letölteni ppt "Helyzetfüggő vezetés az ontológiai coachingban Samreth Nimol Kánid Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések