Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

XV. Országos Családkongresszus A gender ideológia támadása a tisztaság ellen 2008.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "XV. Országos Családkongresszus A gender ideológia támadása a tisztaság ellen 2008."— Előadás másolata:

1 XV. Országos Családkongresszus A gender ideológia támadása a tisztaság ellen 2008.

2 A gender szó jelentése A gender szó eredete: a nyelvészetből származik. A gender szó eredete: a nyelvészetből származik. A gender szó új jelentésének hivatalos elfogadása ( ENSZ női világkonferencia 1995 ) A gender szó új jelentésének hivatalos elfogadása ( ENSZ női világkonferencia 1995 )

3 Gender mainstreaming Az 1960- 70-es években alakult ki - új radikális feminista irányzat. Az 1960- 70-es években alakult ki - új radikális feminista irányzat. Alapgondolatait a marxizmustól kölcsönözte. Alapgondolatait a marxizmustól kölcsönözte. Céljuk, a férfi-női nem kicserélhetősége. Céljuk, a férfi-női nem kicserélhetősége. Tudományos alapja valótlan. Tudományos alapja valótlan.

4 A gender ideológia terjedését segítő jelenségek A relativizmus világméretű elterjedése A relativizmus világméretű elterjedése A tolerancia fogalmának kiforgatása A tolerancia fogalmának kiforgatása

5 A gender ideológia terjesztésének stratégiája A népesség szexualizálása. A népesség szexualizálása. A nyilvánosság érzéketlenné tétele. A nyilvánosság érzéketlenné tétele. Lobbizás és hálózati munka Lobbizás és hálózati munka Propaganda hadjáratok Propaganda hadjáratok Tudományos tények elhallgatása Tudományos tények elhallgatása Melegfelvonulások Melegfelvonulások A homoszexuális élettársi viszony törvényesítése A homoszexuális élettársi viszony törvényesítése

6 A gender ideológia terjesztésének stratégiája Törvény az antidiszkriminációról Törvény az antidiszkriminációról Gyerekek örökbefogadási jogáért vívott harc Gyerekek örökbefogadási jogáért vívott harc A tanárképzés és tanrend átalakítása A tanárképzés és tanrend átalakítása A heteroszexuálisok homofóbként való feltüntetése. A heteroszexuálisok homofóbként való feltüntetése. Állami javak elosztásának gender- egységesítéshez való kötése. Állami javak elosztásának gender- egységesítéshez való kötése.

7 A gender ideológia terjedésének látható jelei A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzszexuálisok elismerése. A melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzszexuálisok elismerése. A nő és férfi egyenlővé tétele. A nő és férfi egyenlővé tétele. Az egyetemi oktatásban való megjelenés. Az egyetemi oktatásban való megjelenés. A homofóbia fogalmának megjelenése. A homofóbia fogalmának megjelenése.

8 A gender ideológia hatása Európában 2006-ban az Európai Parlament határozata 2006-ban az Európai Parlament határozata Kötelező etika oktatást Kötelező etika oktatást A média megjelenések. A média megjelenések. Meleg-felvonulások. Meleg-felvonulások. A gender ideológia megjelenése minisztériumi szinten. A gender ideológia megjelenése minisztériumi szinten. Tananyagok kidolgozása. Tananyagok kidolgozása.

9 A keresztény emberek értékeinek, szabadságának semmibe vétele Spanyolország- kötelező polgári nevelés. Spanyolország- kötelező polgári nevelés. Németország- kötelező etika oktatás. Németország- kötelező etika oktatás. Kanada- a tanmenet genderhez szabása. Kanada- a tanmenet genderhez szabása. Anglia- büntetés a tisztaságért. Anglia- büntetés a tisztaságért. Pénzbírság a homoszexualitástól való elhatárolódásért. Pénzbírság a homoszexualitástól való elhatárolódásért. Kalifornia- állami támogatás megvonása Kalifornia- állami támogatás megvonása

10 Hol tart a gender kérdés Magyarországon? Van melegfelvonulás. Van melegfelvonulás. Vannak gender- kutatók. Vannak gender- kutatók. Az antidiszkriminációs programoknak Az antidiszkriminációs programoknak Gender studies. Gender studies. Ismertető a Szociális Minisztérium honlapján. Ismertető a Szociális Minisztérium honlapján. Gender konferenciák. Gender konferenciák.

11 Mégis, miben- kiben remélhetünk ezek után? A MI TEREMTŐ ISTENÜNKBEN, AKI AZ EMBERT FÉRFINAK ÉS NŐNEK TEREMTETTE. A MI TEREMTŐ ISTENÜNKBEN, AKI AZ EMBERT FÉRFINAK ÉS NŐNEK TEREMTETTE. JÉZUS KRISZTUSBAN AZ Ő EGYSZÜLÖTT FIÁBAN, AKI A BŰNEINKET FELVITTE A KERESZTFÁRA ÉS MEGVÁLTOTT MINKET. JÉZUS KRISZTUSBAN AZ Ő EGYSZÜLÖTT FIÁBAN, AKI A BŰNEINKET FELVITTE A KERESZTFÁRA ÉS MEGVÁLTOTT MINKET. A SZENTLÉLEKBEN, AKI A MI VIGASZTALÓNK. A SZENTLÉLEKBEN, AKI A MI VIGASZTALÓNK. A SZENTHÁROMSÁGOS EGYISTENBEN AKI MINDEN KÖZÖSSÉG ATYJA. A SZENTHÁROMSÁGOS EGYISTENBEN AKI MINDEN KÖZÖSSÉG ATYJA.

12 Mi az Isten „stratégiája”? SZÍVEN TALÁL SZÍVEN TALÁL ÉS……………… ÉS……………… ÉS KÜLD BENNÜNKET, HOGY HIRDESSÜK MINDEN TEREMTMÉNYNEK - VELÜNK AZ ISTEN. ÉS KÜLD BENNÜNKET, HOGY HIRDESSÜK MINDEN TEREMTMÉNYNEK - VELÜNK AZ ISTEN.

13 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "XV. Országos Családkongresszus A gender ideológia támadása a tisztaság ellen 2008."

Hasonló előadás


Google Hirdetések