Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A társadalmi bűnmegelőzés 2008. évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A társadalmi bűnmegelőzés 2008. évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár."— Előadás másolata:

1 A társadalmi bűnmegelőzés 2008. évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár

2 A társadalmi bűnmegelőzés I. A társadalmi bűnmegelőzés a jobb közbiztonságért  erősíti a társadalmi kohéziót,  támogatja a közösségi összefogást,  a társadalom hagyományos közösségeiben meglévő szolidaritást,  felkarolja a civil együttműködésen alapuló kezdeményezéseket.

3 A társadalmi bűnmegelőzés II. A társadalmi bűnmegelőzés olyan szakmai és civil mozgalom, amely a  központi és helyi kormányzati szervek,  települési önkormányzatok,  civil szervezetek,  gazdasági élet szereplői,  egyházak,  valamint az állampolgárok és közösségeik közötti együttműködésre épül.

4 Cselekvési program - Jelentés  Társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiájának végrehajtására cselekvési program (2008-ra).  Minisztériumok és más költségvetési szervek beszámolója a feladatok teljesítéséről az OBmB-nek.  OBmB jelentése a feladatok végrehajtásáról a kormánynak (2007-ről).  Jelentésben a 2003-2007. évek bűnözési tendenciáinak és az új bűnözési kihívásoknak az összegzése.

5 Az összes ismertté vált bűncselekmény, az összes ismertté vált elkövető és az összes ismeretlenül maradt elkövető

6 100 ezer lakosra jutó ismertté vált elkövetők – 100 ezer fk. lakosra jutó ismertté vált fk. elkövetők – 100 ezer gyk. lakosra jutó ismertté vált gyk. elkövetők

7 Az ismertté vált erőszakos és garázda bűncselekmények elkövetőinek gyakorisága saját korcsoportján belül a 2006. évben

8 Az ismertté vált erőszakos és garázda bűncselekmények sértettjeinek gyakorisága saját korcsoportján belül a 2006. évben

9

10 A legjobb gyakorlatok  Iskolai erőszak megelőzése  Kortárssegítő programok  Helyreállító igazságszolgáltatás a büntetés- végrehajtásban

11 A 2008. évi cselekvési program sarokpontjai  Az európai uniós támogatások gondos hasznosítása.  Az erkölcsi veszélyzónába került gyermek- és fiatalkorúak integrációs gondjainak csökkentése.  Az áldozatsegítő szolgáltatás fejlesztése.  A közérdekű munka büntetés jóvátételi jellegének erősítése.  A bűncselekménnyel megsértett közösség kiengesztelése Akcióterv a színesfémlopás visszaszorítására.  A nézőtéri erőszak hatékony megelőzése.

12 Az OBmB honlapja: www.bunmegelozes.hu www.bunmegelozes.hu


Letölteni ppt "A társadalmi bűnmegelőzés 2008. évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár."

Hasonló előadás


Google Hirdetések