Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák."— Előadás másolata:

1 „A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák és a romák között konfliktusok vannak.

2 „ MINDENKINEK JOBB, HA A CIGÁNYOK A MAGYAROKTÓL ELKÜLÖNÜLTEN ÉLNEK” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések több mint HARMADÁN (34%) a romák nagy része elkülönülten él a település többi lakójától.

3 Szegregáció és etnikai konfliktusok A roma és nem roma lakosság viszonyát tekintve, az adott településen konfliktus van, és a romák elkülönülten élnek. konfliktus van, de a romák nem élnek elkülönülten. nincs konfliktus, de a romák elkülönülten élnek. nincs konfliktus, és a romák nem élnek elkülönülten. Megjegyzés: a színezetlen (fekete) településekről nincs információnk.

4 Szegregáció = etnikai konfliktusok? A romák által is lakott magyarországi települések… 19%-án a romák és nem romák elkülönülten élnek, egymással mégis konfliktusba kerülnek. 11%-án a romák nem élnek elszigetelten, de a település más lakóival konfliktusba kerülnek. 16%-án az elszigetelten élő romák a település lakóival nem kerülnek ellentétbe. 54%-án a romák és nem romák között nincs konfliktus és nincs elszigeteltség sem. Az adatok forrása: TÁRKI Önkormányzati Adatbázis 2003. Lehetséges. Azokon a településeken, ahol a romák és nem romák elkülönülten élnek, 5,5-szeres az etnikai konfliktusok kirobbanásának esélye.


Letölteni ppt "„A CIGÁNYOKKAL NEM LEHET BÉKÉSEN EGYÜTTÉLNI” Az önkormányzati vezetők szerint, a cigányok által is lakott települések közel HARMADÁN (31%) a nem romák."

Hasonló előadás


Google Hirdetések