Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM"— Előadás másolata:

1 SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM
OM azonosító: Budapest, XIV. kerület Pillangó park 3-5.sz. 1149 Tel./fax.:1/

2 Nyílt napok: 2008. december 2.-án és 3-án 08.45-től

3 Iskolánk a Sylvester János Protestáns Gimnázium keresztény értékeket közvetítő, diákközpontú de mindenek előtt olyan iskola, mely tanítványainknak használható műveltséget és megfelelő, eredményes felkészítést biztosít az egyetemi, főiskolai továbbtanuláshoz. Iskolánk sok olyan problémától mentes, ami máshol talán jelen van. Átlagos és jó képességű tanulóink vannak többségben, hiszen alapfilozófiánk, hogy nem feltűnni kell, hanem a tudással kitűnni - nem feltűnő tanuló van, hanem kitűnő tanuló. Más iskoláktól eltérően kis létszámú osztályaink vannak, nem vagyunk hívei a tömegoktatásnak - a minőségi kiscsoportos oktatásnak viszont igen. Nem ragaszkodunk felvételi keretszámaink maximális feltöltéséhez – a legjobbakat igyekszünk felvenni.

4 Iskolánk Budapesten, szűkebben Zuglóban kiválóan megközelíthető helyen – egy percre a Pillangó utcai metrómegálló mellett található. Intézményünkben hat-, és négy évfolyamos gimnáziumi képzés folyik. Diákjaink több országos versenyen értek el kimagasló teljesítményt.

5 A felvételi eljárásról:
Felvételi vizsga nincs, valamennyi tagozatunkra kizárólag az általános iskolából hozott jegyek alapján lehet bekerülni. A hozzánk jelentkező tanulók egy ismerkedő beszélgetésen vesznek részt szüleikkel együtt. Lelkészi ajánlás előnyt jelenthet, de nem feltétel. Az általunk meghirdetett tanulmányi versenyeken legjobban szereplő tanulók általános iskolai jegyeik figyelembe vétele nélkül kerülhetnek be automatikusan az általuk választott tagozatunkra. Ha valaki egyik tagozatunkra nem került be, felajánljuk neki egy másik olyan tagozatunkat amelyen megítélésünk szerint meg tud felelni a követelményeknek.

6 A nyelvoktatásról: Nyelvi előkészítő évfolyamot nem indítunk, azoknak akik a nyelvek iránt érdeklődnek az Európai Uniós tagozatot ajánljuk. Valamennyi tagozatunkon – mint minden gimnáziumban – két idegen nyelvet oktatunk. A választható nyelvek: angol és német mint I. idegen nyelv; Angol, német, francia, latin, olasz, portugál, finn és orosz mint II. idegen nyelv. A tagozatokhoz kapcsolódó esetlegesen eltérő nyelvi sajátosságokat az alábbiakban jelezzük.

7 Felvehető létszám: 7. évfolyamon 32 fő; 9. évfolyamon 32 fő.
A 2009/2010-es tanévben a következő tagozatokat indítjuk: Európai Uniós tagozat: (tagozatkód 7. évfolyamon 02; 9. évfolyamon: 08) 7. és 8. osztályban már két nagy élő EU-s idegen nyelv a hatosztályos képzésben (angol és német); 7. és 9. osztálytól az első idegen nyelvből heti 5 óra (angol vagy német) előrehozott érettségi vizsga és nyelvvizsga 11. osztályban legalább az egyik idegen nyelvből; német nyelvből idegen nyelvi lektor (német anyanyelvű tanár) segíti a felkészülést; 11. osztálytól egy 3. élő EU-s idegen nyelv felvételének lehetősége (francia, olasz, finn, portugál); 11. évfolyamtól Európai ismeretek tárgy oktatása az EU kialakulásáról intézményeiről, működéséről, gazdálkodásáról. Az egyetemeken az Európa – tanulmányok, nemzetközi kapcsolatok, nemzetközi tanulmányok, idegen nyelven folytatott közgazdasági képzéseken vagy nyelvszakokon továbbtanulni szándékozóknak ajánljuk. Felvehető létszám: 7. évfolyamon 32 fő; 9. évfolyamon 32 fő.

8 EURÓPAI UNIÓS TAGOZAT -hatévfolyamos képzésben:

9 EURÓPAI UNIÓS TAGOZAT -hatévfolyamos képzésben:

10 EURÓPAI UNIÓS TAGOZAT -a négy évfolyamos képzésben:

11 EURÓPAI UNIÓS TAGOZAT -a négy évfolyamos képzésben:

12 Emelt szintű informatika: /négy évfolyamos képzés/ (tagozatkód: 05)
emelt óraszám (heti 4 óra) informatikából a 9. évfolyamtól kezdve; felkészítés ECDL vizsgára. A számítástechnika, az informatika és programozás iránt érdeklődőknek, ezen irányban továbbtanulni szándékozóknak ajánljuk. Felvehető létszám: 16 fő.

13 Rekreációs-egészségnevelési tagozat: /négy évfolyamos képzés/ (tagozatkód: 06)
emelt óraszámú testnevelés a 9. évfolyamtól kezdve; rekreációs ismeretek egészségneveléssel, egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek oktatása diakóniai ismeretek mentálhigiénés ismeretek A jól sportolóknak ajánljuk és azoknak akik a felsőoktatásban sporttal, szociális munkával és egészségneveléssel kapcsolatos tanulmányokra szeretnének felkészülni. Felvehető létszám: 16 fő.

14 Társadalomtudományi tagozat: /négy évfolyamos képzés/ (tagozatkód: 03)
emelt óraszám 9. osztálytól kezdve magyarból, történelemből, művészettörténetből és hittanból. A humán tárgyak iránt érdeklődő, jogi egyetemre, bölcsész pályákra, államigazgatási főiskolára vagy a lelkészi pályára készülőknek ajánljuk. Felvehető létszám: 16 fő.

15 Természettudományi tagozat: /négy évfolyamos képzés/ (tagozatkód: 04)
emelt óraszám 9. osztálytól kezdve matematikából, fizikából, biológiából, kémiából és földrajzból. Az orvosi, állatorvosi, gyógyszerészi, programozó matematikusi, geológusi, geográfusi vagy más természettudományos szakokon egyetemre készülő diákoknak ajánljuk. Felvehető létszám: 16 fő.

16 Felvehető létszám: 7. évfolyamra 32 fő; 9. évfolyamra 32 fő.
Általános tantervű képzés: (tagozatkód 7. évfolyamon: 01, 9. évfolyamon: 07) gimnáziumi tananyag latin nyelv oktatás csoportbontás matematikából 9. évfolyamon heti 7 órában angol/német oktatás Azoknak ajánljuk akik 14 évesen még nem tudták eldönteni, hogy milyen irányban szeretnének majd egyetemre, főiskolára kerülni. A képzés általános jellege lehetőséget ad arra, hogy 18. éves korra, érettségi idejére ez a döntés megszülethessen. Felvehető létszám: 7. évfolyamra 32 fő; 9. évfolyamra 32 fő.

17 ÁLTALÁNOS TANTERVŰ KÉPZÉS -hatévfolyamos formában: (a jelenleg is használt óraháló érvényes) -négy évfolyamos képzésben:

18 ÁLTALÁNOS TANTERVŰ KÉPZÉS -hatévfolyamos formában: (a jelenleg is használt óraháló érvényes) -négy évfolyamos képzésben:

19 Nyílt napok: 2008. december 2.-án és 3-án 08.45-től

20 Budapest, XIV. kerület Pillangó park 3-5.sz. 1149
SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM OM azonosító: Budapest, XIV. kerület Pillangó park 3-5.sz. 1149 Tel./fax.:1/


Letölteni ppt "SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM"

Hasonló előadás


Google Hirdetések