Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nomád tábor Magyarkanizsán 2009. augusztus 10-16. Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nomád tábor Magyarkanizsán 2009. augusztus 10-16. Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba."— Előadás másolata:

1 Nomád tábor Magyarkanizsán 2009. augusztus 10-16. Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba. Ez a város a szerbiai Vajdaságban van – Ferencváros testvérvárosa.

2 A tábor A Tisza partján, katonai sátrakból állt a tábor. Körül kellett árkolni őket. (Lásd Ádámot és Krisztofert.)

3 „Nomádtábor” Bográcsban főztek nekünk. (Lásd a képen Feliciát és Rebekát.) Matracokon, hálózsákban aludtunk. (Lásd Rolandot és Eriket!)

4 Az első nap Csapatokat alkottak a gyerekekből – a kontinensek szerint elnevezve őket. Először „jégtörő” játékokat játszottunk.

5 Utána váltó versenyek voltak.

6 Még mindig az első nap Este sétálni mentünk a gáton át a városba. Addigra már jól összebarátkoztunk a helyi gyerekekkel. (Lásd lenn.) Ők (76-an) mind vajdasági magyarok voltak Kanizsáról és a környékbeli falvakból. Érdekes tájszólásban beszéltek és néha szerb szavakat használtak.

7 Melyik szó mit jelent? (Húzd össze!) Patika Szokk Jogurt Zavarócska Hammer Slag Szörp Tejszínhab Kartonpapír Tornacipő Fogócska Joghurt

8 Az ügyeletesek munkája

9 Második nap Először könyvtárba mentünk. Azután internetezni. Minden csapat a földrészével kapcsolatban végzett gyűjtőmunkát.

10 A kontinensek plakátjai

11 Délután kézműveskedés (maszkfestés, gyönygyözés, kosárfonás) volt, illetve kézilabda.

12 És akkor jött a BIKA

13 Szerda: Kirándulás az andavi tóra. Kb. nyolc kilométeres út után fürödtünk a halastóban. Inkább sárdagasztásra volt alkalmas, de lehetett csúszkálni a partján.

14 A tanyán megsimogathattuk az aranyos lovakat.

15 Csütörtök: Látogatás a képtárban (Pósa Karcsi bácsi elszólása: „ Csak a hülye pesti beszél így.”)

16 Csütörtök délután motorcsónakoztunk a Tiszán.

17 Csütörtök? Péntek? A „Vörösköröszt” előadást tartott a vízi rendszabályokról és az életmentésről. Sajnos erről nem készült kép. Eközben a pályán homokvár-építő verseny folyt. Sajnos ezek a képek törlődtek. (Nyert Ausztrália a sydney operaházzal!)

18 A csapatok előadták, mit tudtak meg kontinensükről.

19 Péntek délután: Meseolimpia A hét folyamán a csapatoknak el kellett olvasniuk öt mesét, melyek a különböző földrészekről származtak. Utána szövegértési kérdéseket kellett fogalmazniuk. Az olimpián ezeket a kérdéseket tette fel a játékvezető. A felrajzolt pályán élő bábuk közlekedtek. A nagy kockával dobva, a megfelelő mezőn állva meg kellett oldani a különböző típusú feladatokat. A pontverseny győztese Ausztrália lett (?)

20 Íjászkodás volt három este!

21 Így készült, ilyen lett a tábor jelképe

22 Szalonnasütés péntek este

23 Strandolás szombat délelőtt

24 Karnevál az utolsó napon

25 Barátok lettünk (1)

26 Barátok lettünk (2)

27 És a résztvevők (1) Égerer Gábor Horváth Ádám Huszár Viktor Kóródi Krisztofer Nagy Felícia

28 És a résztvevők (2) Nagy Rebeka Schwarcz Erik Huszár Roland Dobszay Borbála Dobszay Ambrus


Letölteni ppt "Nomád tábor Magyarkanizsán 2009. augusztus 10-16. Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba."

Hasonló előadás


Google Hirdetések