Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert."— Előadás másolata:

1

2 A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert amiként külön-különb tájakról és tartományokról jönnek a vendégek, úgy különb- különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli. Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Ennél fogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.” /Szent István király: Intelmek/

3 1980 Templom Alapítvány 1998 Ócsai Természetvédelmi Közhasznú Egyesület 1995 Pince Egyesület

4 AZ EGYESÜLET CÉLJA Az Ócsai Tájvédelmi Körzet természeti és kulturális értékeinek megóvása, megismertetése, valamint ismeretterjesztő előadások tartása. Elősegítjük ezen értékek megismerésére irányuló turizmust és idegenforgalmat. Támogatnánk az ócsai önkormányzat idegenforgalmi koncepciójának kidolgozását.

5 Az elmúlt évek történései : 1990 – töl napjainkig 80 000 vendég fogadása. kulturális rendezvényeinken( Gregor koncert 3200 fő Világ Táncosai 1200 fő

6

7

8

9 Világ táncosai 2006-2008 1200fő

10 Marketing : Utazás kiállításokon 8 alkalommal vettünk részt konferenciákon vettük részt (falusi turizmus ) Az évek során 50 000 db Ócsát népszerűsítő szórólapot, plakátot készítettük. Egyesületünk rendelkezik marketing tervel.

11 Ifjúsági szálláshelyek kiállítás 2002

12

13

14 1 % kampány 2005

15 Bábáskodtunk a Tourinform iroda létrehozásában Javaslatot tettünk az Ócsai önkormányzat idegenforgalmi koncepciójának kidolgozására Terveik: - Ócsai Művészeti Fesztivál szervezése - Ócsai zenei napok folytatása - Honlapunk frissítése Terveink között szerepelt kistérségi civil szervezetek szövetségének létrehozása. A szövetség célja hozzájárulni és elősegíteni a kistérségben a turizmus fejlesztését, mely a kistérség jövője szempontjából alapvető fontosságú. Segítjük az Ócsai,és térségi civil szervezetek Nemzeti Civil Alapprogramhoz benyújtott működési és szakmai pályázatainak elkészítését.

16

17

18 Selyemréti tanösvény


Letölteni ppt "A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert."

Hasonló előadás


Google Hirdetések