Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az."— Előadás másolata:

1 Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az elsődleges kutatás keretében vezető turisztikai és gazdasági szakemberek körében végeztek mélyinterjúkat, majd a további kutatás részeként kérdőíves felmérést készítettek a veresegyházi lakosok és a Medveotthon látogatói körében, a tervezett fejlesztések támogatottsága mérése érdekében.

2 Veresegyház A lakosság több, mint 82 %-a nagyon fontosnak ítélte a turizmus fejlesztését, elsősorban a gyógy és termálvizet tekintik elsőszámú vonzerőnek.

3 Veresegyház Veresegyház az utóbbi évtizedekben megháromszorozta lakosainak számát, 1999-ben kaptunk városi rangot, a mára több, mint 15 ezer lakost számláló városban új városrészek alakultak ki. Jelenleg nem vagyunk kifejezetten turisztikai desztináció, de rendelkezünk olyan adottsággal, amelyek fejlesztésével a turisztikai vonzerő nagyban növelhető. Ezek a természeti kincseink a tavak, a termályíz, a Misszió Egészségügyi Központ, a Medveotthon, a meglévő fürdő és a Tóstrand.

4 Veresegyház A három tóból álló tórendszer a város zöld folyosója is egyben. Egyedülálló természeti értékekkel rendelkezik, az Öreg –tavon, vagy Malom-tavon /1430 körül már oklevelek említik/ évszázadok során kialakult úszólápvilág ritka természeti jelenség, Mo-on 10 helyen található ehhez hasonló. Különleges növényvilág is kialakult, melyek védettséget élveznek, köztük városunk címerében is megjelenő tavirózsa.

5 Másik jelentős kincsünk a termálvíz
Másik jelentős kincsünk a termálvíz. Az első kutat 1987-ben fúrták, az itt feltörő víz 1460 méter mélyről érkezik , 65 fokos vizet hoz a felszinre, összetétele a Széchenyi-fürdő vizének összetételével megegyező. Gyógyvízzé nyilvánítása megtörtént ban újabb kút fúrására került sor , jelenleg az egyik termelőkútként a másik visszasajtolóként működik.

6 Harmadik lehetőségünk: a Misszió Egészségügyi Központ, 1999-ben alapították, 100% önkormányzati tulajdonban van. Rehabilitációs Központ is működik, ennek keretében területen kivüli betegek ellátása is lehetséges,

7 Negyedik kincsünk a Medveotthon, 1998-ban létesült, országosan ismert, látogatottsága folyamatosan növekszik, évente ezren keresik fel. Hat hektáros területen működik, 39 medvével, 26 farkasnak ad otthont két őznek és egy rénszarvasnak.Az év minden napján nyitva van.

8 És végül utolsó kincsünk a Tóstrand
És végül utolsó kincsünk a Tóstrand. A Malom-tavon már az 1920-as években élénk fürdőélet zajlott,1929-ben nyitották meg a strandfürdőt, öltözőkabinokkal, étteremmel, kiadó szobákkal.

9 Köszönöm a figyelmüket: Tolnai Ildikó – képviselő, Veresegyház


Letölteni ppt "Veresegyház Veresegyház fő fejlesztési irányai és céljai meghatározására, alapos információgyűjtést, és széleskörű tájékozódást követően került sor. Az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések