Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás."— Előadás másolata:

1 Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás

2 Elérendő célok és akik profitálnak belőle… több vendég, több bevétel ismertségünk növelése szolgáltatások színvonalának emelése turisták minél több szolgáltatást vegyenek igénybe visszatérő vendégek szolgáltatók együttműködése komplex turisztikai termékek Vállalkozások, szolgáltatók Vendégek, turisták Helyi lakosság Helyi önkormányzatok, nemzetgazdaság

3 fizetőeszköz: Széchenyi Pihenő Kártya (pl.: OTP SZÉP kártya) marketing eszköz: kedvezményt biztosító kártya (régiós kártyák, városkártyák, pl.: Hungary Card, Budapest Card) Eltérő feladatok:

4 Az egyik legfontosabb marketing eszköz: előny a szolgáltatónak előny a turistának előny a kibocsátónak Kedvezményt nyújtó kártyák

5 helyi kártya (városkártya) térségi kártya regionális kártya országos kártya Felmerül a kritikus tömeg problémája a költséghatékonyság, a terület mérete és az eredményesség szempontjából. A kártyák területi hatóköre lehet:

6 A jogszabály adta lehetőségek miatt a turizmusban az egyik legfontosabb fizetőeszköz. nagyszámú felhasználó nagyszámú elfogadóhely Ezért a segítségével a turizmusban érintettek jelentős része érhető el. A Széchenyi Pihenőkártya, mint fizetőeszköz

7 Sokoldalú rendszer, rugalmas megtakarítási lehetőségek, évek óta működőképes modell Hungary Card Egyedülálló példa hazánkban az országkártyára:

8 a belföldi turizmus szolgáltatóinál, a világon egyedülálló módon, kettős technikával működő, átruházható, országos kedvezménycsomag, amely a megvásárlástól 2013. január 31-ig felhasználható. A Hungary Card 2012

9 Háromféle szolgáltatási csomaggal kapható: Hungary Card Basic jellemzően felmutatásos kedvezmények Hungary Card Standard megjelennek a nagyértékű megtakarítási lehetőségek, pl. az ingyenes autópálya használat Hungary Card Plus teljeskörű szolgáltatást nyújt Kedvezmények országszerte:

10 diszkont funkció korlátlan alkalommal felhasználható kedvezmények (felmutatós) prepaid funkció adott alkalomszámban rendelkezésre álló, nagyobb összegű megtakarítások (szelvények papír vagy elektronikus alapon) A szolgáltatók részére a bevételkiesés kompenzálása fontos kérdés! A Hungary Card elemei:

11 Ez történhet: papíralapon elektronikusan Az elektronikus nyilvántartás eszköze az ún. e-szelvény, amely tetszés szerint szervezhető csomagokba. A korrekt kompenzálás feltétele a felhasználók és a használati alkalmak nyilvántartása

12 az internet segítségével bármikor széles körben, egyszerűen eljuttatható a kártyatulajdonoshoz egyszerű és könnyen kezelhető a szolgáltató számára is a kártyát elég csak bemutatni a pénztárban rugalmas, év közbeni akciókra alkalmas tetszés szerinti kínálati csomagok képezhetők Az e-szelvények jelentősége:

13 Célok (vendégkör bővítése, IFA fehérítés) Terjesztés (célcsoport, értékesítési csatornák) Hatókör (területi, szektorális) Gazdasági kérdések (ki, kitől, kinek, mennyit?) A válaszokhoz a Hungary Card évtizedes tapasztalatai is felhasználhatók. Kérdések a TDM szervezetek kártyáival kapcsolatban:

14 A változatos igények többféle megoldást, a hatékonyság viszont egységes módszert követelne. Az ellentmondás feloldása: A TDM szervezetek informatikai rendszerének hatékony használata azaz a megfelelő informatikai rendszeren a megfelelő know-how birtokában működőképes platform segítségével kell megoldani a feladatot Ellentmondások!

15 az e-szelvényekben rejlő lehetőségek, az informatikai rendszer, és a tapasztalatok, birtokában piacképes kínálati csomagok képezhetők. Saját arculatú, saját TDM kártyák úgy hozhatók létre, hogy:

16 leghatékonyabb részei lehetnek a TDM kártyarendszerének mobilkommunikációs továbbfejlesztésre alkalmasak több csatornán át is értékesíthetők Az e-szelvényekből képzett virtuális kínálati csomagok:

17 Lehetőségeink és tapasztalataink a TDMSz szolgálatában: elkészítjük a TDM szervezet saját arculatú kártyáját, a grafikai tervezéstől a gyakorlati megvalósításig, a kész plasztikkártya átadásáig történő folyamatot teljes körűen tudjuk menedzselni, átgondoljuk közösen a szükséges elemeket, azok elszámolás-technikáját és működtetési mechanizmusát, majd a kártyarendszerhez a virtuális kínálati csomagokat illesztünk. Az általunk kínált platform egységesítő szerepének jelentősége

18 könnyedén integrálható, az adott terület igényeinek, szolgáltatásainak megfelelően egyedi, ugyanakkor az átjárhatóság és a rugalmasság miatt igény szerint bővíthető (akár a Hungary Card rendszeréből átemelt elemekkel is), tágabb piacot tud elérni, képes több turistát a területre vonzani. Az eredmény a TDM saját kártyája, amely

19 A munkáltató az alábbi juttatási formák közül választhat: 1.Beemeli a Cafeteria rendszerbe: Ekkor a közterheket a munkáltató vállalhatja, vagy áthárítja a dolgozókra. Ennek szorzószáma:1,5117

20 A munkáltató az alábbi juttatási formák közül választhat: 2. Egyes meghatározott juttatások formájában: Ennek alapvető feltétele, hogy vagy minden munkavállaló azonos juttatásban részesüljön, vagy - csoportokat alkotva – a munkáltató el is térhet az egységes juttatástól, de a csoport alkotásnál nem veheti figyelembe a dolgozói teljesítményt. (A különböző csoportok kialakítása során egyetlen dolog nem lehet a közös ismérv, ez pedig a munkavégzés minősége.) A juttatás nem képezi az összevonandó jövedelem részét, ezért a munkavállalót nem terheli adó. (51,17% közteherrel adható)

21 A munkáltató az alábbi juttatási formák közül választhat: 3. Egyes meghatározott juttatások formájában (más megközelítésben, csekély értékű ajándékként): Továbbra is megmaradt a csekély értékű ajándék, amelyet a munkáltatókon felül szakszervezetek is adhatnak tagjaiknak évente 3 alkalommal, ugyanekkora (51,17%-os) közteherrel. Ennek feltétele, hogy a juttatás értéke nem haladhatja meg a minimálbér 10%-át, mely szintén teljesül a Hungary Card esetében.

22 Basic: a 2.550,- Ft-os kártya 3.855,- Ft összköltséggel érhető el a munkáltató számára, Standard: 5.800,- Ft-os kártya 8.767,- Ft összköltséggel érhető el a munkáltató számára, Plus: 9.300,- Ft-os kártya 14.060,- Ft összköltséggel érhető el a munkáltató számára, a dolgozó mindhárom esetben 100% juttatást kap! A Hungary Card esetében:

23 Hungary Card Basic jellemzően felmutatásos kedvezmények Hungary Card Standard megjelennek a nagyértékű megtakarítási lehetőségek Hungary Card Plus teljeskörű szolgáltatást nyújt Hungary Card változatok

24 Egymásra épülő kedvezmények Basic Standard Plus

25 Kártya felmutatásával, korlátlanul igénybe vehető kedvezmények: 6,-Ft/liter üzemanyag-kedvezmény kapható a Hungary Card-dal ingyenesen igényelhető MOL Green kártyára a MOL kutaknál, 10-20% szállás- és vendéglátóhelyeken, 10-20% múzeumokban, rendezvényeken, kalandparkokban, 20% a Balatonon a menetrendszerinti járatokon. Hungary Card Basic Az alapcsomag kedvezményei: Elektronikus szelvénnyel: 1 x 50% Gödöllői Királyi Kastélyba, 4 x 40% Fővárosi Nagycirkuszba, 4 x kedvezményes belépő a Hungexpo kiállításaira, 1 x 80% a Bringóhintóra, 1 x 50% a Ludwig Múzeumba, 2 x 50% két főre a Pinceszínházba, és további kedvezmények a www.hungarycard.hu oldalon.

26 Elektronikus szelvénnyel: 1 x 10 napos D1 autópálya-matrica 66% kedvezménnyel, 1 x ingyenes múzeumbérlet tíz megyében, 2 x kedvezményes felnőtt- és 2 x kedvezményes gyerekjegy a Fővárosi Állatkertbe, 2 x 30% a miskolctapolcai Barlangfürdőbe, 1 x 50% a dunai szárnyashajókon, 1 x kedvezményes jegy a miskolci Operafesztiválra, 1 x 50% a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadra, 1 x 50% két főre a Szegedi Nemzeti Színházba, 2 x 20% a Bárka Színházba, 1 x 25% nosztalgia vonatozásra, 1 x 45% Tropicariumba, és további kedvezmények a www.hungarycard.hu oldalon. Hungary Card Standard Tartalmazza a Basic kártya valamennyi kedvezményét és ezen felül:

27 Elektronikus szelvénnyel: 1 x 100% Zsolnay Negyed belépő, 1 x 100% a Művészetek Völgye rendezvényre, 1 x 100% Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, 1 x 30% a Harley Davidson Fesztiválra. Hungary Card Plus Az eddig felsorolt kedvezményeken felül tartalmazza: Nyomtatott szelvénnyel: 4 x félárú menettérti vasúti kedvezmény 1. és 2. osztályra, 10 további vasúti kedvezmény IC pótjegyre, egyútra, kerékpárra és START Klub kártyára, 2 x 50% távolsági buszokon, 2 x ingyenes napibérlet Kaposvár, Miskolc, Pécs, Szeged, Debrecen helyi közlekedésére, 3 x 50% a hévízi, harkányi, sárvári és cserkeszőlői fürdőbe, 2 x 15% budapesti fürdőkbe, és további kedvezmények a www.hungarycard.hu oldalon.

28 Kedvezmény Megtakarított összeg Vasúti menettérti jegy Budapestről (2. oszt.)50%6.720 Ft Szállás a Lévay Villa Hotelben10%3.900 Ft Miskolci helyi közlekedés100%2.200 Ft Belépő a Barlagfürdőbe30%1.380 Ft Diósgyőri Vár50%900 Ft Kirándulás autóbusszal Aggtelekre50%1.280 Ft Lézerpont Látványtár belépő 2 fő részére50%3.500 Ft Miskolci Állatkert és Kultúrpark20%392 Ft Kalandtúra Park50%1.350 Ft Összesen: 21.622 Ft Megtakarítási tipp MISKOLC 2 felnőtt és 2 gyerek / 3 nap / 2 éjszaka

29 Dobozban különlegesebb! Használja ki a lehetőségeket és kérje ajánlatunkat a cég arculatának megfelelő doboz elkészítésére!

30 Köszönjük a figyelmet! Hotelinfo Kft. www.hungarycard.hu www.hotelinfo.hu


Letölteni ppt "Turisztikai kártyák Többféle probléma, sokszínű megoldás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések