Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és."— Előadás másolata:

1 Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és dokumentumok Mottó: „Soha korábban nem volt ilyen nagy az egyetértés abban, hogy a kreatív gazdaság alapja a kulturális tartalmakhoz való hozzáférés. A kultúrában gyökerezik a kreativitás, a kreativitás pedig elvezet a társadalmi innovációhoz és a kulturális, gazdasági növekedéshez.” Jill Cousins, az Európai Digitális Könyvtár Alapítvány igazgatója

2 Európa 2020 A program kiemelt célkitűzései A foglalkoztatás szintjének a jelenlegi 69 %-ról legalább 75 %-ra növelése a 20–64 évesek körében. A K+F beruházások mértékének a GDP 3 %-ára történő emelését kitűző cél megvalósítása, elsősorban a magánszektor K+F beruházásaira érvényes feltételek javításával; az innováció mérésére alkalmas új mutató kidolgozása. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának legalább 20 %-os csökkentése az 1990-es szinthez képest, vagy megfelelő feltételek esetén a kibocsátás 30 %-os csökkentése; a megújuló energiaforrások arányának 20 %-ra történő növelése a végső energiafogyasztásban, valamint az energiahatékonyság legalább 20 %-os növelése. Az iskolából kimaradók arányának a jelenlegi 15 %-ról 10 %-ra csökkentése, és a felsőoktatási végzettséggel rendelkezők arányának 31 %-ról legalább 40 %-ra növelése 2020-ig a 30–34 éves korosztály körében. Az országos szegénységi küszöbök alatt élő európaiak számának 25 %-os csökkentése, 20 millió ember kiemelése a szegénységből.

3 Európa 2020 INTELLIGENS NÖVEKEDÉSFENNTARTHATÓ NÖVEKEDÉSINKLUZÍV NÖVEKEDÉS „Innovatív Unió” -kutatás és az innováció keretfeltételeinek javítása; -finanszírozási forrásainak bővítése az innovációs lánc megerősítése és a beruházások Unió-szerte megvalósítandó növelése érdekében. „Erőforrás-hatékony Európa” elnevezésű - gazdasági növekedés és az erőforrások felhasználásának szétválasztása; -gazdaság szén-dioxidmentesítése; -a megújuló energiaforrások növekvő mértékű alkalmazása; -a közlekedési ágazat modernizálása; -az energiahatékonyság elősegítése. „Új készségek és munkahelyek menetrendje” - a munkaerőpiacok modernizálása; - munkavállalók mobilitásának fokozása; -az egész életen át tartó készségfejlesztés; -a munkaerő-piaci részvétel ösztönzése; a munkaerő-piaci kínálat és kereslet jobb összehangolása érdekében. „Mozgásban az ifjúság” -az oktatási rendszerek teljesítményének és az európai felsőoktatás nemzetközi vonzerejének növelése. „Iparpolitika a globalizáció korában” - a vállalkozások – különösen a kkv-k – üzleti környezetének javítása -a világszinten versenyképes, erős és fenntartható ipari bázis kialakításának támogatása. „Szegénység elleni európai platform” -társadalmi és területi kohézió biztosítása, -a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők társadalmi integrációja. „Európai digitális menetrend” -nagy sebességű internethálózat bővítésének felgyorsítása -egységes digitális piac előnyeinek kamatoztatása a háztartások és a vállalkozások számára.

4 Európai digitális menetrend: akcióterv az európai jólét fellendítésére (IP/10/581)

5 Európai digitális menetrend: Kiemelt kezdeményezések (MEMO/10/200) 1. Élénk egységes digitális piac 1. kulcsintézkedés: Szerzői jogok tisztázása, kezelése és határokon átnyúló engedélyezése: kollektív jogok kezelése, gazdátlan művekről szóló irányelv,szerzői jogi adatbázisok létrehozása A közszféra információinak további felhasználásáról szóló irányelv felülvizsgálata, különösen tárgyi hatálya, valamint a hozzáférési és felhasználási díjakra vonatkozó elvek tekintetében. 2. Interoperabilitás és közös szabványok 5. kulcsintézkedés: az EU szabványosítási politikája felülvizsgálata 5. Kutatás és innováció 9. kulcsintézkedés: köz- és magánszféra közötti partnerségek tervszerű felhasználása

6 A kreatív iparágak és a Digitális menetrend Európa 2020 célkitűzéseiKreatív iparág a megvalósítás szolgálatában „Innovatív Unió”szoftverkészítés és digitális játékfejlesztés „Mozgásban az ifjúság”film és videó, elektronikus és nyomtatott sajtó „Európai digitális menetrend”elektronikus és nyomtatott sajtó, reklám- és hirdetési ipar, film és videó „Iparpolitika a globalizáció korában”reklám- és hirdetési ipar, film és videó, szoftverkészítés és digitális játékfejlesztés „Új készségek és munkahelyek menetrendje” 12 kreatív iparág

7 Jogi környezet megteremtése

8 A szolgáltatás megvalósítása


Letölteni ppt "Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és."

Hasonló előadás


Google Hirdetések