Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Holnap munka-, tűzvédelem számonkérés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Holnap munka-, tűzvédelem számonkérés"— Előadás másolata:

1 Holnap munka-, tűzvédelem számonkérés

2 A Számítógép

3 A kezdet Az ENIAC (angolul Electronic Numerical Integrator And Computer) február 14-én készült el, ami hivatalosan az első programozható, elektronikus, digitális számítógép volt. 18 000 elektroncsövet és 1500 jelfogót építettek bele. 2,5 m magas volt, 40 m hosszú és 30 tonna. Körülbelül 5 millió kézi forrasztást tartalmazott. Az összeadást és a kivonást 1/5000 sec alatt végezte el

4 A sok elektroncső miatt csak 2-3 órát működött, és utána 2-3 napig szerelték. Az ENIAC tízes számrendszerben működött, tízjegyű előjeles számokat kezelt – aritmetikai egységei több feladatot is elvégeztek egyszerre. Az eletroncsöves flip-flopokból összeállított regisztereibe impulzussorozatokkal vitték be a kívánt számokat és az állandókat kapcsolókkal állították be. A programot lyukkártyákra lyukasztották .

5

6

7 Informatikai alapismeretek

8

9

10 Az emberi agy és a számítógép

11

12

13

14

15 Vezérlő és művelet-végrehajtó egység. (CPU)

16 A vezérlőegység (CU): Ő a nagy bábjátékos. Ő irányít mindent.
értelmezi az utasításokat értelmezi a memória címeket az adatok/címek megfelelő regiszterbe történő továbbítása vezérli a számítógép többi egységének működését úgy, hogy az események a programnak megfelelően helyes sorrendben és időben következzenek be. indítja az áramkörök működését az ALU-val végrehajtatja a megfelelő műveleteket biztosítja az eredmények megőrzését beállítja az utasításszámlálót

17 Aritmetikai Logikai Egység (ALU):
A CPU-n belüli számítási, logikai feladatokért felelős. bináris összeadás Boole algebrai (logikai) műveletek komplemensképzés bitsorozatok léptetése (bitenként jobbra és balra) Ennek megfelelően az ALU rendszerint fixpontos bináris összeadóból, komplementálóból, léptetőregiszterből, és a logikai műveletvégzőből áll.

18

19

20 Beadandó Házi feladat:
Készíts egy algoritmust (a témát te választod) Készítsd el a folyamatábrát a szabályoknak megfelelően. Tartalmazzon legalább 6 lépést, valamint minimum 2 elágazást (döntéshelyzetet).


Letölteni ppt "Holnap munka-, tűzvédelem számonkérés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések