Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Számítógép belső felépítése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Számítógép belső felépítése"— Előadás másolata:

1 Számítógép belső felépítése
Karbantartása:Különböző tesztprogramokkal teszteljük,ha portalanítjuk ecsettel,majd kompresszorral. Ház,tápegység:Ecsettel fellazítjuk a port,majd kompresszorral kifújjuk messziről,tápegységet áramtalanítjuk kiszedjük és megtiszítjuk. Belső Kábelek:Megtisztítjuk,ha hibás kábel van kicseréljük Bővítőkártya:Leáramtalanítjuk a gépet,kivesszük, megtisztítjuk. Ventilátor:Ecsettel portalanítjuk,megolajozzuk.

2 Processzorok Karbantartása:Tesztprogrammal terhelni kell a processzort,ha a hőmérséklete túl magas,leellenőrizzük a ventillátorok működését. Tesztek:Különböző programok vannak a processzorok tesztelésére mint pld:Everest,3DMark Hűtőborda,Ventillátor:Hűtőbordát könnyen kilehet porolni,a ventillátort leszereljük,megolajozhatjuk letisztíthatjuk.

3 Memóriák Karbantartás:Memóriát kivesszük a slotjából,megtisztítjuk majd visszatesszük. Tesztek:Memtest nevű programmal teszteljük,hibás ramokat kicseréljük és újat teszünk a helyére. Bővítés,Csere:Bővítése alaplap függő,attol függ hány slot van benne, és hogy mennyit tud lekezelni az alaplap(mhz)

4 Háttértárak Karbantartás:Scan Disk Drive,Tördezetésmentesítés,ez a program megtalálható a windowsban beépítettként,töredezett fájlokat állít helyre,a nagyon töredezett a winchester lassú forgalmat eredményezhet. Bővítés,csere:Hibásodás estén ugyan whincestert rakjunk bele mint amilyen benne volt,bővítéskor a HDD csatlakozójára figyeljünk! (SATA/PATA) FDD:Floppy Disk Drive,karbantartása ugyanúgy mint a HDD,Scan Disk Drive CD/DVD:Optikai meghajtó tisztító lemezzel,ami megtisztítja az olvasófejet

5 Perifériák Karbantartás:Különböző perifériákat másképpen takarítjuk,görgős egér görgőjét,billentyűzet belsejét,monitort pedig programmal tartjuk karban. Monitor:Check Screen nevű programmal tesztelhetjük,CRT és LCD monitorra eggyaránt jó,a monitor hibáit szűri ki Billentyűzet:Karbantartása egyszerű,ha nagyon koszolódik akkor a gombok lenyomása már kevésbé érzékelődik,ilyenkor szét kell szedni,ügyelni kell a gumilapra hogy ne sérüljön és kitakarítani. Egér:2 fajtája van,az optikai és a görgős,a görgőset szét kell szedni és a vízszintes,függőleges hengert megtakarítani


Letölteni ppt "Számítógép belső felépítése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések