Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatkozás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatkozás."— Előadás másolata:

1 Bemutatkozás

2 Aki elöl áll, annak Neve: Kakuk Imre
TRÍVIUM Alapítványi Szakközépiskola és Szakiskola Amit bemutat: Szakmai – OKJ rendszerű képzések je: Amiért bemutatja: képzési struktúra változása

3 Amiről a bemutató szól Az iskola bemutatása /nagyon röviden/
Néhány képzés, amire az Önök szakterületén, tevékenységében szükség lehet. Amiért bemutatjuk : Egyrészt: TÁJÉKOZTATÁS Illetve: Szeretnénk Önöket megnyerni megrendelőnknek.

4 Amiről szó lesz Nem kell a telefonkönyvet böngészni – elérhetőségeink:
Címünk: 3200 Gyöngyös, Egri út 7. Tel: +36/37/ Honlap:

5 MAGUNKRÓL Iskolánk 1997 óta van jelen az oktatásban, nemcsak Heves megyében. Iskolai rendszerű képzéseink /nappali és esti tagozaton/ elsősorban a közgazdasági, az idegenforgalmi és az ügyviteli szakmacsoportba tartozó képesítések megszerzésére irányulnak, de hagyományos egyéb szolgáltatói képzéseket is bonyolítunk.

6 Küldetésünkhöz Miután a környezetvédelem már az iskola alapítása óta kiemelt területünk, így a nem kifejezetten ezirányú szakmák oktatásában is fontos szerepet játszik. Az utóbbi években külön tantárgyként jelenik meg a „Környezetgazdaságtan”.

7 FELNŐTTKÉPZÉS Felnőttképzési palettánk rendkívül sokszínű – alapvetően a piaci szükségletekre koncentrálunk, és megrendelőinknek az adott terület legjobb szakembereit biztosítjuk a képzésekhez. Gépkezelői képzéseket már szinte az iskola alapítása óta folytatunk – így mi is átéltük a változásokat. Megrendelőink között a termelő vállalatok ugyanúgy megtalálhatók, mint a szállítmányozó, logisztikai illetve köztisztasági területen tevékenykedők.

8 Amit ajánlunk / részletek a papír alapú tájékoztatónkban - amire itt hívjuk fel figyelmüket !/
Az alábbi képzéseket ajánljuk Önöknek: 1. Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő 2. Targoncavezető 3. Emelőgépkezelő 4. Hulladéktelep-kezelő

9 Amit ajánlunk / Fontos részletek
Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő Ezen képzés a hulladékbegyűjtők számára fontos /az un sz. alatti Kényszertömörítésű szilárd hulladékgyűjtő és szállító gépek illetve a sz. Szennyvízszállító és szippantó járművek esetében/ - 2 modulos képzés, összességében /beleszámítva a szakmai gyakorlatot/ 60 órában megoldható. /Ebből 24 óra elmélet, 36 óra gyakorlat/.

10 Amit ajánlunk / Fontos részletek
2. EMELŐGÉPKEZELŐ fontos lehet a konténeres járművek számára / Konténer-emelő / - 2 modulos képzés, összességében /beleszámítva a szakmai gyakorlatot/ 50 órában megoldható. /Ebből 20 óra elmélet, 30 óra gyakorlat/.

11 Amit ajánlunk / Fontos részletek
3. TARGONCAVEZETŐ fontos lehet a telepeken belüli munkavégzésre / 5. gépcsoport - targoncák / - 2 modulos képzés, összességében /beleszámítva a szakmai gyakorlatot/ 40 órában megoldható. /Ebből 16 óra elmélet, 24 óra gyakorlat/.

12 Amit ajánlunk / Fontos részletek
4. HULLADÉKTELEP-KEZELŐ fontos lehet a telepeken belüli munkavégzésre - egyrészt a teljes képesítés /hulladéktelep-kezelő/, másrészt a rész szakképesítések - Elektronikai hulladékválogató,-feldolgozó - Hulladékfeldolgozógép-kezelő - Hulladékgyűjtő és –szállító - Hulladékválogató és -feldolgozó

13 Amit ajánlunk / Fontos részletek
4. HULLADÉKTELEP-KEZELŐ Lényeges momentum, hogy a teljes képesítés bemenete /Hulladéktelep-kezelő/ befejezett 10. évfolyam - a rész szakképesítések közül elvégzett 8. évfolyam az Elektronikai hulladékválogató, ill. a Hulladék-feldolgozógépkezelő, míg a Hulladékgyűjtő és szállító, illetve a hulladékválogató és feldolgozó nem igényel befejezett iskolai végzettséget. Mindenki rendelkezhet azzal a képesítéssel, ami a munkavégzéséhez szükséges. Képzési óraszámok: hulladéktelep-kezelő /legalább 500 óra/; míg a rész szakképesítések esetében 100 óra képzésenként .

14 TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK Fontos iránynak tekintjük a
Környezetvédelmi technikus, illetve a Települési környezetvédelmi technikus képzéseket Lényeges elemek: A Települési környezetvédelmi technikus esetében a teljes képesítés a szerencsésebb / 2 rész szakképesítése van – a Települési környezetvédelmi ügyintéző, ill. a Településüzemeltető és –fenntartó / Míg a Környezetvédelmi technikus képzés esetében a 6 elágazásból a Hulladékgazdálkodó képesítés, ami a tevékenységben szóba jöhet. Elsősorban az Önkormányzatoknak lehetnek szükségesek ezek a képesítések.

15 TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK Az Önök számára jelentőséggel bír még a
Köztisztasági munkagép- és járműkezelő képzésen belül a Településtisztasági szippantógépkezelő /jogosítvány birtokában/ Ugyancsak szóbajöhet a Csatornakarbantartó részszakképesítés

16 Amit javasolunk: 1.A konkrét képzést minden esetben a konkrét feladathoz, illetve tevékenységhez érdemes kiválasztani. 2. Minden esetben érdemes közvetlenül tájékozódni az érintett hatóságok, hivatalok álláspontjáról. 3. A formális rendeletek abszurd túlképzést mutatnak /a 8. osztályt nem elvégzett begyűjtőnek „elméletileg” 3 fajta bizonyítványra lenne szüksége/ - mindig a konkrét helyzetre megtalálni a konkrét megoldást. 4. A szakképzési – fejlesztési – támogatás kerete terhére elszámolható a saját dolgozók képzése. /A rendelet követelményeire oda kell figyelni./

17 Köszönjük figyelmüket
Természetesen bármilyen kérdésben szívesen állunk rendelkezésükre – ben: Telefonon: 37/ Vagy a 30/ os számokon. Levélcímünk: TRÍVIUM Alapítványi Szakközépiskola és Szakiskola 3200 Gyöngyös, Pf. 133


Letölteni ppt "Bemutatkozás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések