Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté"— Előadás másolata:

1 Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté
Hirosima és Nagaszaki Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté

2 Előzmények Az USA térdre akarja kényszeríteni Japánt a II. világháborúban. Harry S. Truman amerikai elnök (képen) aug. 6-án kiadja a parancsot Hirosima elpusztítására a néhány nappal azelőtt elkészült „Little Boy” uránbombával.

3 Hirosima Helyi idő szerint 8.14-kor robban a „Little Boy” a 350e lakosú város felett 580m-el. A bombát az „Enola Gay” nevű B-29–es típusú amerikai bombázó legénysége (képen) oldja ki.

4 Nagaszaki Három nappal a hirosimai esemény után Nagaszakira dobnak plutónium bombát. A „Fat Man” (képen) közel 80e ember életét oltja ki, illetve 75e ember szenved sugársérülést. Nagaszakit az Amerikaiak bosszúból bombázták, hogy meggátolják Japán európai típusú fejlődését.

5 A két atomrobbanás következményei szövegben...
Vakító fény villan föl, a robbanást követő iszonyatos légnyomás másfél kilométeres körzetben földig rombolja a házakat. Hirosima fölött gomba formájú, vörös felhő keletkezik, majd tűzvihar söpör végig a városon. A hő akkora, hogy néhány áldozatnak csak a körvonalai maradnak meg, melyeket a robbanás a környező betonfalakba éget. Mások onnan még három kilométeres távolságra is szörnyű égési sérüléseket szenvednek. A robbanás fészkében a radioaktív sugárzás azonnal kioltja mindenki életét.

6 ...és képekben

7


Letölteni ppt "Készítette Ferenci Brúnó és Kondor Máté"

Hasonló előadás


Google Hirdetések