Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik."— Előadás másolata:

1

2 Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik legelterjettebb és jövedelmezőbb fekete piaci üzletág.

3 Rabszolgaügyi egyezmény –Az 1926-os rabszolgaügyi egyezmény az egész világon törvényen kívül helyezte a rabszolgaságot. Második cikkelye teljesen világossá tette az álláspontot: valamennyi fél vállalja „a rabszolga- kereskedelem megakadályozását és visszaszorítását... [továbbá] a rabszolgaság minden formájának lehet ő leghamarabbi fokozatos beszüntetését.” Azután 1956-ban az ENSZ elfogadta a rabszolgaság, rabszolga-kereskedelem, valamint a rabszolgasághoz hasonló intézmények és eljárások eltörlésér ő l szóló kiegészít ő megállapodást. Ez minden országot fölszólított, hogy vessen véget az adósrabszolgaságnak, félrabszolgaságnak, a n ő k házassági célú adásvételének és a gyermekszolgaságnak.

4 Rabszolgaság fajtái vagy, hogyan lesz valakib ő l rabszolga Adósrabszolgaság Öröklődő rabszolgaság Kényszer rabszolgaság Rangbéli rabszolgaság Szex rabszolgaság Házasság rabszolgái Egyéb kevésbé ismert opció

5 A négy kaszton (varnán) kívül rekedt kaszt (Pap, Harcos, Keresked ő, Kényszermunkás) Azaz a páriták,aszprisják avagy az Érinthetetlenek

6

7 Országok,ahol tavaly a jelentések szerint 100 több ember adnak el: Albánia,Amerika,Angola,Ausztrália, Bahrein,Banglades,Belgium,Belize,Benin, Bolívia,Brazilia,Brunei,Bulgária,Szóval egész Ázsia kivétel nélkül,Csehország,Dánia,Dél- Afrika,Fehéroroszország,[…], Németország,Olaszország,Svájc, Magyarország,Finnország,Norvégia,Nagy- Britannia,Spanyolország,STB…


Letölteni ppt "Akkor meg mi az oka,hogy a mai napig is vannak rabszolgák? Ne felejtsük el, hogy a kábítószer és a fegyverkereskedelem után az emberkereskedelem a harmadik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések