Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok."— Előadás másolata:

1 Mint a plenáris ülésen

2 Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre 4.„Taggá” válni az EGSZB-ben 5.Brüsszel: csoportülések 6.Brüsszel: megvitatás és szavazás a plenáris ülésen

3 1. A vélemény tanulmányozása „Mozgásban az ifjúság”

4 Hogy néz ki egy vélemény? A vélemény tartalma Első, bevezető szakasz Összefoglalás Kontextus Általános megjegyzések Következtetések és ajánlások

5 2. EGSZB-Csoport választása, módosító indítványok szerkesztése és elküldése Minden egyes diák kiválasztja azt az EGSZB- csoportot, amelyet képviselni kíván: I. Csoport, II. Csoport vagy III. Csoport Módosító indítványok: iskolánként legalább 1, legfeljebb 3 (az Ön által választott nyelven) Beküldési határidő és az EGSZB-csoport kiválasztásának határideje: 2011. március 31. E-mail: youreurope@eesc.europa.euyoureurope@eesc.europa.eu

6 Hogyan készül a módosító indítvány? Lehetséges műveletek Törlés Helyettesítés Átírás a szövegben mindenhol Egy pont törlése Egy szó helyettesítése Új ponttal történő kiegészítés + Érvelés rövid „indokolás” keretében

7 Törlés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Törlés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

8 Helyettesítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Helyettesítés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 20% 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

9 Átírás a szövegben mindenütt Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Átírás a szövegben mindenütt 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

10 Egy pont törlése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. A pont törlése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

11 Egy szó helyettesítése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Egy szó helyettesítése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az konkrét ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

12 Új ponttal történő kiegészítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Új ponttal történő kiegészítés 1.3.a) Az EGSZB kéri, hogy minden európai polgár kapjon tájékoztatást az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátásának csökkentése érdekében meghatározott célkitűzésekről, és hogy széles körű kommunikációs kampány induljon útjára a közterületeken és a tömegközlekedésben.

13 3. Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre Az EGSZB visszaküld Önnek egy, az összes javasolt módosító indítványt tartalmazó dokumentumot Mielőtt megérkezne Brüsszelbe, tanulmányozza a dokumentumot, hogy meg tudja vitatni azt a csoportülésen és a plenáris ülésen!

14 4. „Taggá” válni az EGSZB-ben 3 diák az EGSZB „tagja” lesz, és képviseli osztályát Brüsszelben Minden egyes diák azt az EGSZB-csoportot fogja képviselni, amelyet előzetesen kiválasztott: I. Csoport, II. Csoport vagy III. Csoport

15 5. Brüsszel: csoportülés Minden egyes csoportnak egyetértésre kell jutnia azzal az 5 módosító indítvánnyal kapcsolatban, amelyet ismertetni kíván a plenáris ülésen

16 6. Brüsszel: a plenáris ülés A polgárok általános érdekét legjobban képviselő vélemény megvitatása és megszavazása

17 Kezdődhet a játék!


Letölteni ppt "Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések