Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.Módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.Módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre."— Előadás másolata:

1 Mint a plenáris ülésen

2 Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.Módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre 4.„Taggá” válni az EGSZB-ben 5.Brüsszel: csoportülések 6.Brüsszel: megvitatás és szavazás a plenáris ülésen

3 1. A vélemény tanulmányozása „A tagállamokat az alkohollal kapcsolatos károk csökkentésében támogató uniós stratégia”

4 Hogy néz ki egy vélemény? A vélemény tartalma Bevezető első bekezdés Összefoglalás Kontextus Általános megjegyzések Következtetések és ajánlások

5 2. Módosító indítványok szerkesztése és elküldése Legalább 1, legfeljebb 3 módosító indítvány (az Ön által választott nyelven) Beküldési határidő: 2010. március 15. E-mail: youreurope2010@eesc.europa.euyoureurope2010@eesc.europa.eu

6 Hogyan készül a módosító indítvány? Lehetséges műveletek Törlés Helyettesítés Törlendő és a következő szöveggel helyettesítendő Egy pont törlése Egy szó helyettesítése Új ponttal történő kiegészítés + Érvelés egy rövid „indokolás” keretében

7 Törlés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Törlés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

8 Helyettesítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Helyettesítés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 20% 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

9 Törlendő és a következő szöveggel helyettesítendő Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Törlendő és a következő szöveggel helyettesítendő 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

10 Egy pont törlése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. A pont törlése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

11 Egy szó helyettesítése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Egy szó helyettesítése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az konkrét ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

12 Új ponttal történő kiegészítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Új ponttal történő kiegészítés 1.3.a Az EGSZB kéri, hogy minden európai polgár kapjon tájékoztatást az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátásának csökkentése érdekében meghatározott célkitűzésekről, és hogy széles körű kommunikációs kampány induljon útjára a közterületeken és a tömegközlekedésben.

13 3. Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre Az EGSZB visszaküld Önnek egy, az összes javasolt módosító indítványt tartalmazó dokumentumot Mielőtt megérkezne Brüsszelbe, tanulmányozza a dokumentumot, hogy meg tudja vitatni azt a csoportülésen és a plenáris ülésen !

14 4. „Taggá” válni az EGSZB-ben 3 diák az EGSZB „tagja” lesz és képviseli osztályát Brüsszelben Minden egyes diák kiválasztja azt az EGSZB-csoportot, amelyet képviselni kíván: I. Csoport, II. Csoport vagy III. Csoport

15 5. Brüsszel: csoportülés Minden egyes csoportnak egyetértésre kell jutnia azzal az 5 módosító indítvánnyal kapcsolatban, amelyet ismertetni kíván a plenáris ülésen

16 6. Brüsszel: a plenáris ülés A polgárok általános érdekét legjobban képviselő vélemény megvitatása és megszavazása

17 Kezdődhet a játék!


Letölteni ppt "Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.Módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre."

Hasonló előadás


Google Hirdetések