Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/"— Előadás másolata:

1

2

3 TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/ Fotók:Telek,Németh,Internet stb.

4 Jókai Mór 1853-ban vásárolta az akkor kőbányának használtJókai Mór1853 2 holdas földet, ahonnan pazar kilátás nyílt a Gellérthegyre, a DunáraGellérthegyreDunára és a városra. HársHárs-, juhar-, vadgesztenye-, és diófákat ültetett, hogy felfogják az északi szelet. Teraszosan alakította ki a kertet, feltöltötte termőfölddel, gyümölcsfákat és szőlőt telepített, konyhakertet létesített, rózsákat nemesített.juharvadgesztenyediófákatszőlőtrózsákat Ide vonult el a város zajától, falusias környezetbe. Természetismereti túra a Jókai-kertben Romantika, geológia, ornitológia Földrajzi helyzet, megközelítés A terület Budapesten, a Budai-hegység még ma is hangulatos részén, a Sváb-hegyen található a XII. kerület Költő u. 21 szám alatt. Megközelíthető a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A jelzésű, illetve a Boráros térről induló 212-es buszokkal. A Költő utcai megállónál kell leszállni. Gépkocsival az Istenhegyi út felől lehet könnyen idejutni. A Moszkva térről a Széchenyi-hegyre vezető jelzett turistaút (zöld sáv) itt halad el.

5

6

7 http://www.mme.hu/magunkrol/bemutatkozunk/jokai-kert.html Madártani Egyesület http://dinp.nemzetipark.gov.hu/

8

9 http://www.btssz.hu/wp/?page_id=266 Bővebb információ és a „10 TUTI TIPP a természetbe” elektronikus könyv megtalálható és letölthető a


Letölteni ppt "TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/"

Hasonló előadás


Google Hirdetések