Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Katt A Fővárosi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. 2008. július 9-én, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátót ünnepélyesen átadta a főváros kirándulóinak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Katt A Fővárosi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. 2008. július 9-én, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátót ünnepélyesen átadta a főváros kirándulóinak."— Előadás másolata:

1

2 Katt

3 A Fővárosi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. 2008. július 9-én, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátót ünnepélyesen átadta a főváros kirándulóinak természetjáróinak Köszöntőt mondott Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Dr. Vanek Zsuzsanna, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség főtitkára Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. főmérnöke A kilátót átadta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Csépányi Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. főmérnöke

4

5

6

7 A harminc éves fa építményt két éve balesetveszély miatt lezárták. A felújításhoz szükséges 3 millió forintot idén tavaszra sikerült előteremteni. A szükséges összeg felét a Fővárosi Önkormányzat, másik felét a kilátót kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. biztosította. A több mint hat méter magas, kettős csavarvonalból álló építményt Makovecz Imre tervezte. A mostani felújítás során átvizsgálták a 30 akácrönköt tartó fémszerkezetet, kicserélték az elkorhadt fa elemeket és rendezték a kilátó környezetét.

8

9

10 „Aki jelen korunkban a hazai turistaságot erősíti, az – a magyar tájak megismertetésével, megszerettetésével, a természet értékeinek megismertetésével és megvédésük fontosságának felismertetésével – igen fontos társadalmi küldetést teljesít. Akik pedig kilátókat építenek, kilátókat újítanak fel, maguk is a hazai turizmus fontos ösztönzői.” - mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szerdán, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátó ünnepélyes átadásán.

11

12 „Jelen pillanatban csak a közös felelősségvállalás segíthet a fővárosi parkerdők fenntartásában” „Azokat a parkerdő területeket tudjuk a jövő nemzedék számára megőrizni, ahol a lakosság és az őket képviselő önkormányzatok, civil szervezetek nem ingyenes szolgáltatásként, hanem közösen megtartandó értékként tekintenek a parkerdőkre.” – mondta Csépányi Péter, a Kis-Hárs-hegyin kívül további öt kilátót működtető Pilisi Parkerdő Zrt. főmérnöke.

13

14

15 A parkerdőket rendszeresen látogató turisták képviseletében Dr. Vanek Zsuzsanna, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség főtitkára elmondta, milyen nagy öröm a bakancsos turisták és minden kiránduló számára, hogy a 2 évvel ezelőtt átadott Csergezán Pál kilátó után egy újabb kilátó gazdagítja a túrázók programjait a térségben. A BTSSZ évente kb. 140 túrát szervez a Pilisben. Ilyen többek között a fiatalok és az idősek körében egyaránt népszerű a Pilisi Parkerdő Zrt. által jóváhagyott Pilisi Parkerdő útjain túramozgalom is, melynek fő célja a Pilis-hegység értékeinek megismerése, a természet megszerettetése és az egészséges életmód elterjesztése. „Szövetségünk a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával rendszeresen felújítja a turistajelzéseket és tisztogatja az útvonalakat. Sajnos többször tapasztaljuk, hogy az útjelző táblák, pihenők, és gyakran a kilátók is értelmetlen, pusztító vandalizmus áldozatai lesznek. Meg kell találnunk annak a módját, hogy közösen hatékonyan lépjünk fel a rongálókkal szemben, hogy mindenki maradéktalanul élvezhesse az erdő nyújtotta pihenést és nyugalmat.” – mondta a főtitkár asszony.

16

17

18

19

20

21

22

23 A felújított kilátó szabadon látogatható. A 362 méter magas Kis-Hárs-hegyről szép körpanoráma nyílik az Észak-budai térségre, de látszik a Belváros a Dunával, a Vár és a Citadella is. Északi irányba a Nagy-Hárs-hegy tömbje zárja le a kilátást. Könnyen megközelíthető a Szépjuhászné vagy a Hűvösvölgy felől, ahol tömegközlekedési csatlakozási pont és parkolási lehetőség is található. A sárga sáv és a zöld kör turistajelzések érintik a kilátót.

24

25

26

27

28

29

30 Parkerdő az emberért www.parkerdo.hu Budapesti Természetbarát Sportszövetség www.btssz.hu BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti bizottság http//teszbp.gartel.hu

31


Letölteni ppt "Katt A Fővárosi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. 2008. július 9-én, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátót ünnepélyesen átadta a főváros kirándulóinak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések