Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó."— Előadás másolata:

1 PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó

2 Megbízható, stabil cég Magánnyugdíjpénztárunk az egyik legnagyobb nemzetközi háttérrel rendelkező magánnyugdíjpénztár, amelyet - 2009. végén - közel 550 000 pénztártag választott eddig, az általunk kezelt vagyon pedig meghaladta a 477 milliárd forintot. Több mint 150 éves múltja és nemzetközi pénzügyi tapasztalata a garancia arra, hogy a rábízott nyugdíjcélú megtakarításokat a legnagyobb szakértelemmel kezeli. Az ING Nyugdíjpénztár vagyonát - így az Ön megtakarításait is - a "legszofisztikáltabb befektető" címet hat alkalommal is kiérdemlő ING Befektetési Alapkezelő Zrt. szakemberei kezelik.

3 Befektetési eredmények MEGNEVEZÉS2009-es nettó hozam 10 éves átlagos hozamráta (2000-2009) 10 éves vagyonnövekedési mutató (2000-2009) Klasszikus portfólió 16,46 % 6,34 %5,07 % Kiegyensúlyozott portfólió22,48 %6,31 %5,04 % Növekedési portfólió31,98 %6,35 %6,34 %

4 A belépés formái A magánnyugdíjpénztárunkba történő belépésnek jogilag három formája lehetséges: 1.Ha a belépni szándékozó még soha nem dolgozott, akkor mint pályakezdő lehet a tagunk. 2.Ha a belépni szándékozó 30 év alatti, és már dolgozik (vagy korábban dolgozott), de még nem lett pénztártag, akkor mint önként választó léphet be hozzánk. 3.Ha pedig a belépni szándékozó már tagja valamelyik magánnyugdíjpénztárnak, akkor - függetlenül attól, hogy éppen van-e munkaviszonya - mint más pénztárból átlépő kerülhet az ING Nyugdíjpénztár tagjai közé.

5 A szükséges dokumentumok 1.Pályakezdő – ez esetben csak a Belépési Nyilatkozat kitöltésére van szükség, és arra, hogy a leendő tag a munkáltatójával a munkaviszony létesítését követő 15 napon belül a Nyilatkozatot leigazoltassa, majd ezt hozzám eljuttassa. 2.Önként választó – ekkor is csak a Belépési Nyilatkozat kitöltésére van szükség, és ha van munkaviszonya, akkor a munkáltató általi leigazolásra. Ha nincs munkaviszonya, akkor ezt jelezzük a nyomtatványon, amelyet hozzám eljuttat. 3.Más pénztárból átlépő tag esetében a fentieken túl ki kell töltenünk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által kibocsátott nyomtatványt is három példányban (ebből egy a tagnál marad).

6 A belépéshez szükséges adatok BE/ÁTLÉPŐ PÉNZTÁRTAG ADATAI: Név: Születési név: Szül.idő: Szül.hely: Lakóhely: Tartózkodási hely: TAJ: Állampolg: Adóazonosító: É.anyja neve: Családi áll: Mobil sz: E-mail: KEDVEZMÉNYEZETT(EK) ADATAI (egy vagy több személy is megjelölhető): Név: Születési név: Anyja neve: Szül. idő: Szül. hely: Értesítési cím: TAJ 1 : Adóazonosító jel 1 : Mobil sz: 1 ha van mobilszám, nem kötelező megadni

7 Az eljárás menete 1.A belépni szándékozó személy e-mailben, vagy telefonon megkeres, majd az egyeztetés után elküldi adatait e-mailben. 2.Az adatok alapján kitöltöm a megfelelő dokumentumokat, amelyeket postán, vagy közreműködő személy segítségével, vagy személyesen juttatok el a jövőbeni tagunkhoz. 3.A belépni szándékozó tagjelöltünk szükség esetén a munkáltatójával leigazoltatja a Belépési Nyilatkozat megfelelő részét, majd az előző pontban taglalt módok valamelyikén visszajuttatja hozzám a kitöltött, aláírt dokumentumokat. 4.A dokumentumokat záradékolom, majd eljuttatom az ING Nyugdíjpénztárába – innentől az ING (és az átadó pénztár ) intéz(nek) minden lépést: jövőbeni tagunknak semmilyen további tennivalója nincs.

8 ELÉRHETŐSÉGEK Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó ING Biztosító és Nyugdíjpénztár PSZÁF-nyilvántartási szám: 109062214746 Tel: 06-20/2898657 E-mail: falussy.sandor@ing.hu; falussy.sandor@gmail.com


Letölteni ppt "PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések