Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai."— Előadás másolata:

1

2 Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai jellemzői meghatározzák a mobiltelefon használatot. H1 független: nem; függő: SMS száma H2 független: szociodemográfiai jell.; függő: mobiltelefon-használat

3 A kutatás célja feltárni a középiskolások alkoholfogyasztási szokásának motivációit. H1: A kollégiumban lakó középiskolások jelentősen több alkoholt fogyasztanak a csoporthatás miatt. Független: lakhely (kollégium –otthon) Függő: alkoholfogyasztás mértéke (több-kevesebb) H2: Az alkoholhoz való hozzájutás nem akadályozott az esetek többségében, ami gyakoribbá teszi az alkohol fogyasztását. Független: hozzáférés (alkoholhoz) Függő: alkoholfogyasztás (gyakoribb –ritkább)

4 A vizsgálat célja feltárni, hogy mennyire elégedettek a betegek és hozzátartozóik a mentősök kommunikációjával. H1: A hozzátartozók többsége kevésnek tartja (ezért elégedetlen) a közölt információkat. Független: információk mennyisége Függő: (hozzátartozók) elégedettsége H2: A betegek sérelmezik, hogy a szakmai kifejezések használata miatt gyakran nem értik mi fog velük történni. Független: szakmai kifejezések használata Függő: elégedettség (sérelmezik, hogy nem értik őket)

5 Cél: Nagykanizsa mentőállomáson és Nagykanizsa Megyei Jogú Város Kórházának Intenzív osztályán az elmúlt öt évben végzett újraélesztések gyakorlatát és eredményességét szeretném összehasonlítani a legújabb ajánlások tükrében végzett újraélesztések eredményességével, ugyanezen sürgősségi ellátó helyek tekintetében. A kutatás célja a gyakorlat változásának tükrében megvizsgálni a sikeres (életfontosságú szervkárosodás nélküli) újraélesztések arányát és eredményességét. a nemek tekintetében a férfiaknál sikeresebb kimenetelűek az újraélesztések a 18 év alattiak körében a sikeres újraélesztések nagyobb számban fordulnak elő a rosszabb társadalmi helyzetben élők (meghatározva, hogy kik tartoznak a rossz szociális helyzet kategóriába lakóhely, jövedelem, munkahely stb. szerint) között kevesebb a sikeres kimenetelű resuscitatiók száma az intenzív osztályokon a meglévő személyi és tárgyi feltételeknek köszönhetően több az eredményesen véghez vitt resuscitatió, mint a mentőn

6 Mennyire eredményes a kognitív viselkedésterápia alkoholbetegek gyógyításában? H1: Alkoholbetegek gyógyításában eredményesebb a viselkedésterápia, mint a gyógyszeres kezelés Független: viselkedésterápia Függő: (alkoholbetegek) gyógyulása H2: A 45 év feletti alkoholbetegeknél a gyógyszeres terápia eredményesebb Független: kor Függő: terápia eredményessége

7 A mellkasi fizioterápia alkalmazása hatékonyan alkalmazható a tartósan fekvő betegek légúti szövődményeinek megelőzésében. A magasabb iskolai végzettségűek gyakrabban vesznek részt kulturális rendezvényeken. Az iskoláskorú gyermekek elhízásának alapvető oka a fizikai-aktivitás hiánya. A munkahelyi kapcsolatok befolyásolják az egyén testi-lelki állapotát.


Letölteni ppt "Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések