Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata"— Előadás másolata:

1 dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata
Tanulva dolgozni- dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata

2 A probléma megfogalmazása
Évek óta tartósan 300 főt meghaladó a támogatásban részesülők száma (munkaképes korúak10%-a) Jelentős részük iskolázatlan, képzetlen Régebben a Munkaügyi Központ indított számukra tanfolyamokat , virágkötő, kosárfonó Az önkormányzat évszaktól és egyéb lehetőségektől függően havi rendszerességgel fő foglalkoztatását tudja biztosítani

3 Céljaink Felmérni a rendelkezésre álló személyi állomány összetételét.
Az arra alkalmasak esetében segíteni a munkaerő -piacra történő kijutást. Az érintettek részére, önkormányzati igényekhez igazodó, mások számára is tanulást ösztönző képzés biztosítása. Az Önkormányzat számára is hasznos, értékteremtő munka végzésére alkalmas dolgozók biztosítása.

4 Mit tettünk az eléréséért
Korrepetálást tartottunk a felvételik előtt A tanfolyamok hallgatóit nem hagytuk magukra, segítettük őket a tanfolyam és a vizsgára készülés ideje alatt is. Három év alatt indított és befejezett tanfolyamok: - parkgondozó (2x20 fő) - térburkoló (2x20 fő) - épület hő és hangszigetelő ( 20 fő)

5 Miért pont ezt? A kiválasztott szakmák nem túl bonyolultak
Városüzemeltetés, működtetés során gyakran szükségesek A gyakorlati képzés során már maradandót tudnak alkotni A munka eredménye látványos és mindenki számára ösztönző Az otthoni környezetben is jól hasznosítható

6 Megvalósítás tapasztalatai
A „papírral járó” (OKJ-s) képzettséget preferálják az érintettek Egyre többen jelentkeztek, felvételit kellett tartani. Kicsi volt a lemorzsolódás a tanfolyamokról A városban élők kedvezően fogadták 1/3, 1/3, 1/3 A munkaügyi szakigazgatási szervvel és a Türr István Képző Központtal kialakított jó kapcsolat ápolása nagyban segítette céljaink elérését.

7 Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

8 Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

9 Eredmények

10 Eredmények Ilyen lett Ilyen volt

11 Eredmények Gyakorlatban Elméletben

12 Hogyan lehetne jobb? A további gyakorlatszerzés miatt teljes munkaidejű egész éves visszafoglalkoztatási lehetőséggel. Az OKJ-s képzésben résztvevők számára havonta fizetendő minimálbér biztosításával. A közmunkavégzés gyakorlati irányítóinak program keretében történő biztosításával. Az adminisztrációs terhek érdemi csökkentésével.

13 Viszontlátásra Berhidán
Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "dolgozva tanulni Pergő Margit polgármester Berhida Város Önkormányzata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések