Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adatbevitel az adattáblába. Egyéni számformátumok Az egyéni számformátumok olyan speciális karaktersorozatok, amelyek egy mező tartalmának megjelenítését.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adatbevitel az adattáblába. Egyéni számformátumok Az egyéni számformátumok olyan speciális karaktersorozatok, amelyek egy mező tartalmának megjelenítését."— Előadás másolata:

1 Adatbevitel az adattáblába

2 Egyéni számformátumok Az egyéni számformátumok olyan speciális karaktersorozatok, amelyek egy mező tartalmának megjelenítését vezérlik. Az egyes mezők tartalmát tetszőleges formátumban megjeleníthetjük.

3 Egyéni számformátumok szimbólumai

4 A # és a 0 karakter használata közötti különbség

5 Az egyéni számformátumok négy pontosvesszővel (;) elválasztott szakaszt tartalmazhatnak. Minden egyes szakasz más típusú számformátum megadását teszi lehetővé. Például: # ##0,0" Celsius fok"; -# ##0,0" Celsius fok"; 0,0" Celsius fok"; "nincs adat" # ##0"db";;0"db";"nincs adat"

6 Beviteli maszk A beviteli maszk segítségével előírhatjuk, hogy egy mezőbe hány darab karaktert, illetve az egyes karakterhelyekre milyen karaktert lehet begépelni. A maszkok literális karakterek és helyőrzők halmazai.

7 Literális karakterek : Azok a karakterek, amelyek a bevitt adatban megjelennek, ezek a karakterek nem távolíthatók el. Helyőrzők : Olyan karakter, amely a szöveg vagy érték bevitelének helyét jelzi a felhasználó számára.

8 A beviteli maszkokban használatos karakterek :


Letölteni ppt "Adatbevitel az adattáblába. Egyéni számformátumok Az egyéni számformátumok olyan speciális karaktersorozatok, amelyek egy mező tartalmának megjelenítését."

Hasonló előadás


Google Hirdetések