Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bringa - tekerj, hogy haladj 2011. 09. 23.1 Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bringa - tekerj, hogy haladj 2011. 09. 23.1 Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű."— Előadás másolata:

1 Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű rásegítői Kutatók (fejlesztők) éjszakája szeptember 23. dr. Német Béla, tudományos munkatárs Pécsi Tudományegyetem, Fizikai Intézet

2 Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa szó „jelentése” (emlékeztető) A TESz (történeti-etimológiai szótár) szerint a bringa szó először 1924-ben bukkant fel 'kerékpár' jelentésben. ÉN, most a következőt értem a szó alatt: Saját erőmmel meghajtott jármű

3 Bringa - tekerj, hogy haladj A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 13. Kerékpáros (bringás) túrák, kerékpárversenyek, kerékpársport 14. Kerékpáros egyesületek (városi, országos, nemzetközi,..) 15. Össztársadalmi előnyös hatásai (jármű üzemanyag megtakarítás, egészség fenntartás, foglalkoztatás bővítés, környezetterhelés csökkentés,..)

4 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros (bringás) túrák,

5 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros (bringás) túrák

6 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros (bringás) túrák

7 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros (bringás) túrák

8 Bringa - tekerj, hogy haladj Critical Mass; Pécs április 29;

9 Bringa - tekerj, hogy haladj

10 Bringa - tekerj, hogy haladj

11 Bringa - tekerj, hogy haladj KRESZ-park, Pécs

12 Bringa - tekerj, hogy haladj KRESZ-park, Pécs

13 Bringa - tekerj, hogy haladj KRESZ-park, Pécs

14 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros egyesületek - Pécs

15 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros egyesületek - Pécs

16 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpáros egyesületek -világban

17 Bringa - tekerj, hogy haladj Európai Autómentes Nap – Budapest szeptember 22. A 10., jubileumi kampány célja, hogy az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze, és a gépkocsin kívüli egyéb közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet. Számos önkormányzat szervez programokat az országban. A hazai települések részvételét az infrastruktúráért is felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koordinálja.

18 Bringa - tekerj, hogy haladj Autómentes Nap, Pécs Kossuth tér/Hal tér/Rákóczi út; 30Y busz kifestése; energiabicajok

19 Bringa - tekerj, hogy haladj Kerékpározás, egészség, környezet Étkezés: 8-10 MJ/fő/nap „Égetéshez” szükséges fiz. munka: 0,8-1,0 MJ/nap Egy kilométer megtétele során végzett munka: kerékpározás: 80 kJ/km, gyaloglás: 200 kJ/km, autóval: 2000 kJ/km, 6 l/100km; 35 MJ/l; 210 MJ/100km; ---->10 kg CO2

20 Bringa - tekerj, hogy haladj Elől kettő, hátul kettő, avagy négy keréken Hollandiában

21 Bringa - tekerj, hogy haladj Négy keréken a család

22 Bringa - tekerj, hogy haladj Négy keréken a harmadik gyerek is

23 Bringa - tekerj, hogy haladj Több család együtt

24 Bringa - tekerj, hogy haladj A bringázás kisteljesítményű rásegítői 16. Elektromos rásegítéses kerékpárok 17. Motoros (metanol, etanol) rásegítéses kerékpárok (bringák)

25 Bringa - tekerj, hogy haladj W elektromos

26 Bringa - tekerj, hogy haladj W elektromos

27 Bringa - tekerj, hogy haladj W elektromos

28 Bringa - tekerj, hogy haladj Motoros rásegítés 4 kW

29 Bringa - tekerj, hogy haladj Motoros rásegítés 4 kW

30 Bringa - tekerj, hogy haladj Utolsónak: Szövetségek, honlapok Nemzetközi Kerékpár Szövetség Európai Kerékpár Szövetség Kerékpáros Magyarország Szövetség (ECF tag) Magyar Kerékpárosklub (ECF tag) Cyclechic.hu Bringázz a munkába! kampány

31 Bringa - tekerj, hogy haladj Szép jövőt, jó egészséget, kellemes élményeket. Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Bringa - tekerj, hogy haladj 2011. 09. 23.1 Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések