Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Különbözőek vagyunk!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Különbözőek vagyunk!."— Előadás másolata:

1 Különbözőek vagyunk!

2 Rajzszög jelenet…

3 VÉRMÉRSÉKLET TESZT

4 Az én-kép fontossága 1. TARTOZOM VALAHOVÁ ÉRZÉSE (szeretjük tudni, hogy szeretnek, elfogadnak és biztonságban érezzük magukat) 2. ÉRTÉKES VAGYOK ÉRZÉSE (tudnunk kell, hogy fontosak és értékesek vagyunk mások számára) 3. KÉPES VAGYOK ÉRZÉSE (tudjuk, hogy képesek vagyunk megfelelni az előttünk álló feladatoknak és el tudjuk végezni azokat)

5 Néhány tanács, hogy jóban légy magaddal és másokkal is: - Ne aggassunk magunkra negatív címkéket (pl. béna vagyok) -  Ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz! (egyediek vagyunk!!!) -  Ne felejtsük el, hogy mindenkinek vannak általunk nem látható problémái és gyengeségei. -   Barátkozzunk olyan emberekkel, akik örömmel szemlélik a világot és örülnek nekünk. -  Tanuljunk meg nevetni és élvezni az élet humorát. - Másokkal szembeni elvárásaink legyenek reálisak.

6 Mi hátráltatja a barátság kialakulását, elmélyülését
Mi hátráltatja a barátság kialakulását, elmélyülését? - ÖSSZEHASONLÍTÁS - ROSSZ ÖNBECSÜLÉS - VISSZAHÚZÓDÁS - ÖNZÉS - TÚL SOK NEGATÍV BESZÉD - MÁSOK ELFOGADÁSÁNAK HIÁNYA

7 BÁNJATOK ÚGY AZ EMBEREKKEL, AHOGY SZERETNÉTEK, HOGY VELETEK BÁNJANAK!

8 MILYEN BARÁT VAGY? TESZT

9 Mi a különbség a haver és a barát között?
Hány igaz barátja van egy embernek?

10 Igazi barátság: Tartós elkötelezettség egymás iránt
Egymás iránti hűség Egymásban való bizalom Egymásnak adott szavunk megtartása Egymás jólétével való mély és őszinte törődés Egymás iránti áldozatkészség

11 Igazi barátságra segítő tulajdonságok:
Nyílt, őszinte kommunikáció Részvét, megértés Tisztelet (megbecsüli a másik ember gondolatait és érzéseit) Felelősségtudat (felelősséget vállal a tetteiért és azok következményeiért – elismeri ha hibázott). Megbocsátás (megbocsát nekem, ha hibáztam) Erőfeszítés (a kapcsolat javításán fáradozik)

12 Álbarátság: Saját érdekében kihasználja a másikat
Nem tartja meg a másiknak adott szavát Nem hű a másikhoz Nem bízik a társában Nem vállal tartós elkötelezettséget a másik iránt A másik kedvéért részben feladja értékrendjét Nyomást gyakorol a másikra, hogy az engedjen elveiból.

13 Ha barátot szeretnél, légy barát!


Letölteni ppt "Különbözőek vagyunk!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések