Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szelektív hulladékgyűjtés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szelektív hulladékgyűjtés"— Előadás másolata:

1 Szelektív hulladékgyűjtés
Szuperkukák Szelektív hulladékgyűjtés

2 Mit lehet tenni azért, hogy kevesebb szemét legyen?
A hulladék érték is lehet, ha szelektíven gyűjtjük, és újra felhasználjuk.

3 Miért kell külön gyűjteni?
Azért, mert sokféle hulladék van, melyeket másra használunk. Csomagolásra használt hulladékok: papír műanyag üveg fém Miért kell becsomagolni? Megkönnyítik a szállítást és a tárolást. Sok fontos információt írnak a csomagolásra.

4 Zöld pont Miért fontos a Szelektív hulladékgyűjtés?
Akik a terméket csomagolják, gondoskodnak a csomagolás hasznosításáról, támogatják a szelektív hulladékgyűjtést. Ha a hulladékot szétválogatjuk, kevesebb jut a szemétbe, így a szeméttelepek is lassabban telnek meg. Miért fontos a Szelektív hulladékgyűjtés?

5 Mit gyűjthetünk szelektíven?
ásványvizes és üdítős PET palackok, elöblített tejfölös és joghurtos poharak, műanyag zacskók, reklámtáskák, műanyag fóliák, kozmetikai szeres flakonok műanyag újságpapír, kartondobozok összehajtva, tiszta csomagolópapírok, irodai papírhulladékok, telefonkönyv, szórólapok és reklámkiadványok papír fém alufólia, fém konzervdobozok, fém zárókupakok fehér üveg befőttes üvegek, ásványvizes üvegpalackok színes üveg borosüvegek, sörösüvegek

6 Mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékokkal?

7

8

9

10

11 Mi lesz azokkal a hulladékokkal, amit nem tudunk újrahasznosítani?
hulladékégetők  elektromos áram, vízmelegítés hulladéklerakók  tömörítik, földdel borítják Melyek lehetnek a veszélyes hulladékok? gyógyszerek, tisztítószerek, festékek, rovarirtók, kiégett izzók, elemek. Külön konténerbe kell tenni!!!

12 Mit nevezünk komposztálásnak?
A komposzt a kerti, és konyhai szerves anyagok Újrahasznosított formája. Szerves trágya és talajjavító anyag.

13 Melyek a komposztálható anyagok?
Komposztálhatóak a konyhai és kerti növény hulladékok, mint amilyen a krumplihéj, almacsutka, zöldségek, gyümölcsök, és az összegyűjtött falevelek. Mit tehetünk azért, hogy kevesebb legyen a szemetünk? Vásároljunk visszaváltható üvegeket! Válasszunk csomagolás nélküli termékeket! Ne használjunk mindig új műanyag zacskót! Komposztáljunk! Készítsünk különböző tárgyakat hulladékból!

14 Rád várnak a szuperkukák!


Letölteni ppt "Szelektív hulladékgyűjtés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések