Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…"— Előadás másolata:

1 TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…

2 Gondolatok a SZER teszteléséről…

3 A SZER fejlesztése során a szakértem több módon került bevonásra: A fejlesztésben résztvevő alvállalkozónak feladata volt, hogy munkaerő-piaci szolgáltatás nyújtás területén szerzett tapasztalattal rendelkező szakembereket biztosítson. A Rendszerterv(ek) véleményezésébe a Hálózat-, az Átvezetés- és a Szakmai Monitoring munkacsoport, valamint a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának képviselői kerültek bevonásra. 2014 novemberétől 10 szervezet kapcsolódott be a rendszer előtesztelésébe.

4 Gondolatok a SZER teszteléséről… A SZER adattartalma mennyiségét és struktúráját az Egységes Szolgáltatás Módszertan, a minisztérium által megfogalmazott igények, a 4M program és annak adatszolgáltatási adatköre, továbbá az adatok elemzését és értékelését leíró mérési és adatelemzési módszertan határozta meg.

5 Gondolatok a SZER teszteléséről…

6 A SZER funkciói a tanácsadó szemszögéből Információgyűjtés az ügyfélről/munkáltatóról Eseménynapló vezetése ügyfél/munkáltató esetén Munkaközvetítés, szűrés Partnerek kezelése Egyéb események rögzítése

7 Gondolatok a SZER teszteléséről… Azt mondtuk a SZER fejlesztésekor, hogy Legyen nagyon egyszerű a használata – e-learning anyagok és felhasználói segédlet támogatja a felhasználókat Inkább több adat/funkció legyen benne, mint kevés A rendszernek nem az óra alapú elszámolás a lényege, ez csak egy funkciója, ami nem zárja ki a többi mutató használatát, amelyek a teljesítményt és eredményességet jelzik Ha valami technikailag nem kezelhető, ahhoz szakmai álláspontot, segítséget adunk

8 Gondolatok a SZER teszteléséről… A SZER lehetséges előnyei Rugalmasan, akár szervezeti szinten is alakítható Képes gyorsan, nagyon sokféle statisztikát készíteni Országos és szervezeti elemzésekre is lehetőséget ad Megkönnyíti az ügyfelek átadását tanácsadóváltáskor Támogatja a tanácsadót a folyamat követésében, az előzmények áttekintésében Segíti a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásnyújtás forrástervezését

9 Gondolatok a SZER teszteléséről… A tesztelés során Próbáljatok ki minél több funkciót! Kísérletezzetek! Jelezzétek a hibát, tegyetek észrevételt – REDMINE! Lehetőség szerint kapcsolódjatok be a terheléses tesztekbe!

10 Gondolatok a SZER teszteléséről… Mi történik 2014. március 31. után? Befejeződik az informatikai fejlesztés Elindul a SZER éles üzemi használata Hibajavítás, garanciális javítás történik Az FSZK konzultációkat szervez a szervezetek igényei szerint

11 Gondolatok a SZER teszteléséről… Amikor a változás szelei fújnak a kétkedők falakat húznak fel, az optimisták pedig vitorlákat.

12 TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Továbbra is várjuk a kérdéseket, javaslatokat, hibabejelentést a SZER-rel kapcsolatban!


Letölteni ppt "TÁMOP-5.3.8-11/A1-2012-0001 RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…"

Hasonló előadás


Google Hirdetések