Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita."— Előadás másolata:

1 Verzió 1.1

2  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita

3 Propszt István Resz János-Antal  Csoportfelelős  Dokumentáció készítés  Import/Export Modul  Teszteles  Power Point bemutato  Dokumentácio készités  Adatbázis tervezés  Adatbázisal kapcsolatos modul és fúggvények  Figyelmeztetö  Tesztelés

4 Rusz Erzsébet Varga Anita  Dokumetnácio készités  Menü tervezése  Gui  Naptár nézetek tervezése  Tesztelés  Dokumentácio készités  Naptár nézetek tervezése  Naptár nézetek kodolása  Tesztelés

5 A pontosság a legfontossab erény, és mi feledékenyek vagyunk. E miatt úgy éreztük, hogy szükség lenne egy jó határidő naplóra.

6 A konkurencia kínálatában sok szép minden volt, de a letöltésben nem láttunk kihívást. Ezen kivül szerettük volna ki próbálni magunkat csapat munkában.

7 Minden nap órákat töltünk el levelek küldésével, olvasásával. Ennek következtében a Thunderbird mindig nyitva van, és egyben értesítve leszünk a fontosabb eseményeinkről.

8 Sok pihenéssel, halasztással. Majd kezdtük a legjobb barátunkat kérdezni www.google.com Végül Zalánt, hogy induljunk el.

9 Hello world!

10 Megbeszélés hogyan csináljuk, majd a munka kiosztása.

11  Rendszeres megbeszélések  Heti találkozok, egyesztetések  Folyamatos dokumentáció készités  Rendszeres Update/Commit.

12  Thunderbird kiegészitö  Hattáridő napló  Események Exportálása/Importálása (.ics)  Naptár nézzetek ◦ Havi ◦ Heti ◦ Napi

13  Események kezelése  Események elötti figyelmeztetések A program céljai

14  Thunderbird  JavaScript  XUL  DOM  CSS  Sqlite

15  Operácios rendszer ◦ Windows Vista ◦ Windows 7  Lehetséges, hogy a Calendar 1.1 melet nem használhato más naptár program.

16  Thunderbird elinditása rendszergazda ként  Vagy a Mozilla Thunderbird mappara teljes jogot adni a felhasználónak  Kiválasztjuk a Tools/Add-ons

17  A feljövö ablakon katinson az install gombra (bal alsó sarok)  Felbukan egy ujabb fájl kiválaszto ablak. ◦ Megkeresi a gépén a Calendar 1.1 fájlt ◦ Kiválasztja a fájlt ◦ Rákatint az „Open” gombra

18  Ujabb ablak ◦ Vár 5 másodpercet ◦ Rákatint az „Install now” gombra  Utolsó ablak (végre) ◦ Rákatint a „Restart Thunderbird” gombra

19  Ha a telepités sikeres volt megjelenik a Calendar (Ctrl+C) menü  Menü rendszer: ◦ Calendar  MainWindow  Import/Export  Import  Export  Help

20 Ez a fö ablak Itt találhato 3 különbözö naptár nézet mely tabokkal vanak szétválasztva Monthly (Havi nézet) Weekly (Heti nézet) Daily (Napi nézet)

21  Az ablak fenti részében találhato 4 gomb ◦ View Event : ◦ New Event : Új esemény beszurása ◦ Delete Event : Létezö esemény törlése ◦ Modify Event : Létezö esemény modositása

22  A nézetek tabokon vannak és a tab fülre katintva válthatunk köztük.  A nézetek fölöt bal és jobb oldalt találhato egy nyil melyek segitségével ugorhatunk elöre vagy hátra.  A nyillak közt találhato az a periodus melyek kelyek közti események találhatok.

23  Monthly ◦ Belépéskor ez az aktuális nézet. ◦ Az aktuális honapot mutatja. ◦ A mai napot egy today kép jelöli. ◦ Azok a napok melyeken események találhatok „Kék” szinel vannak jelölve.

24  Weekly ◦ Az aktuális honapot mutatja Vasárnaptol – Szombatig, 00:00-tol 23:59-ig. ◦ Az aktuális nap „Kék” szinel van jelölve. ◦ A mezök alapértelmeyeten üresek. ◦ Azok az idö pontok melyeken esemény találhato az események száma van kiirva.

25  Daily ◦ Az aktuális napot mutatja 00:00-tol 23:59-ig ◦ A mezök nevei alapértelmezetként üresek ◦ Azok orák melyekben események kezdödnek kivanak irva a kezdeti perc és az esemény neve.

26  (ics) Fájlbol vagy fájlba olvashatunk/irhatunk ki eseményeket.  Az Import/Export menün belül találhatunk egy almenüt : ◦ Import ◦ Export

27  Egy Fájl kiválaszto ablak segitségével kiválaszthatjuk az importálni kivánt fájlt.  A fájl kiválaszto ablak rendelkezik egy szürövel mely csak az ics formátumu fájlokat jeleniti meg.  A fájl feldolgoza után beszurja az adatbázisba az eseménzeket.  Az események beszurása után kiirja, hogy hány eseményt ismert fel és ebböl hányat surt be az adatbázisba.

28  Az adatbázisbol lekéri az adatokkat és feldolgozza öket.  Egy fájl kiválaszto ablak segitségével kiválaszthatjuk/létrehozhatjuk a fájlt.  A kiválasztot fájlba beszurja a feldolgozot adatokkat.


Letölteni ppt "Verzió 1.1.  Propszt István (csoportfelelős)  Resz János-Antal  Rusz Erzsébet  Varga Anita."

Hasonló előadás


Google Hirdetések