Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gépgyártástechnológia alapjai 3. gyakorlat Művelettervezés feladat Szabó Gergely (szerkesztő) Miskolc 2008.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gépgyártástechnológia alapjai 3. gyakorlat Művelettervezés feladat Szabó Gergely (szerkesztő) Miskolc 2008."— Előadás másolata:

1 Gépgyártástechnológia alapjai 3. gyakorlat Művelettervezés feladat Szabó Gergely (szerkesztő) Miskolc 2008

2 Első lépés: Megvizsgáljuk az alkatrészrajzot Megnevezés; Anyagminőség, darabszám; Felületminőségi előírások, geometriák, tűrések vizsgálata; Következtetések a megmunkálásra vonatkozóan (gép, szerszám, készülék, élőerő) Elkezdjük a tervezést

3 Megnézzük a felüetminőségi előírásokat az ALK rajzon és meghatározzuk a legutolsó megmunkálási eljárást, ami annak realizálásához szükséges. A mi esetünkben 3.2 a legkisebb felületi érdesség, tehát közönséges csúcseszterga elegendő a megmunkálásához. Tehát gyakorlatilag az esztergálás- marás lesz a legfelsőbb szintű megmunkálás jelen esetben.

4

5 Elkészítjük a Műveletirányítási lapot, Ami tartalmazza: Legalapvetőbb információkat a gyártásról: ALK-ra vonatkozó adatok Műveletek megnevezését a műveleteket végrehajtó üzem vagy üzemegység megnevezését szerszámgépek csoportját

6

7

8

9

10

11

12

13

14


Letölteni ppt "Gépgyártástechnológia alapjai 3. gyakorlat Művelettervezés feladat Szabó Gergely (szerkesztő) Miskolc 2008."

Hasonló előadás


Google Hirdetések