Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél."— Előadás másolata:

1 1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás

2 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél fogva egér vonszolással beállítható a szélesség.

3 3  Egyszerűen a legszélesebbhez igazítva: Kattints duplán az oszlop jobb szélén az oszlopcímen a megfogási pontra.  Megjegyzés: Ha több oszlop is ki van jelölve, akkor az összes kijelölt oszlopra érvényesíti az Excel a beállítást! Menüvel: Jelöljük ki a formázandó oszlopot, majd adjuk ki a parancsot! Formátum  Oszlop ... ...  Szélesség: megadhatjuk számszerűen az oszlopszélességet. ...  Legszélesebb kijelölt: a legszélesebbhez igazítja az oszlopszélességet. ...  Elrejt: nullára állítja a kijelölt oszlopok szélességét. (Nyomtatáson sem látszik.) Elrejteni részeredményeket tartalmazó oszlopokat szoktak, hogy ne jelenjen meg se a képernyőn, se a nyomtatásban.

4 4 ...  Felfed: visszaállítja a kijelölt oszlopok szélességét. Visszaállítás előtt jelöljünk ki olyan cellatartományt, amelybe beletartozik a rejtett oszlopok legalább 1 cellája. Megjegyzés: Ha nem tudjuk kijelölni a rejtett oszlopot, akkor a Szerkesztés  Ugrás paranccsal ráugorhatunk a rejtett oszlop valamely cellájára (pl. B1).

5 5 Sormagasságok beállítása  Hasonló az oszlopbeállítás műveleteihez, csak az oszlop jobb széle helyett itt a sor alsó szélén van a megfogási pont.  Egyszerűen: az adott sor sorcímének alsó szélénél fogva egér vonszolással beállítható a magasság.

6 6  Egyszerűen a legmagasabbhoz igazítva: Kattintsunk duplán a sor jobb szélén a sorcímen a megfogási pontra.  Megjegyzés: Ha több sor is ki van jelölve, akkor az összes kijelölt sorra érvényesíti az Excel a beállítást! Menüvel: Előbb jelöljük ki a változtatandó sorokat, majd adjuk ki a parancsot!

7 7 Formátum  Sor  ...  Magasság: számszerűen állíthatjuk be a sormagasságot. ...  Normál magasság: a legnagyobbhoz igazítja a sormagasságot. ...  Elrejt: 0 szélességűre állítja a sort. Elrejteni részeredményeket tartalmazó oszlopokat szoktak, hogy ne jelenjen meg se a képernyőn, se a nyomtatásban. ...  Felfed: Visszaállítja a kijelölt rejtett sorok sormagasságát. Előtte legalább a sor egy cellája legyen kijelölve. Megjegyzés: Ha nem tudjuk kijelölni a rejtett sort, akkor használjuk a Szerkesztés  Ugrás menüt. Ugorjunk rá a sor egy cellájára!

8 8 Gyakorlás Nyissuk meg a szamtech - 'zeusz‘ (Y:) \Excel mappából a PL4_2 munkafüzetet, és végezzük el a benne lévő feladatokat! Mentsük el a munkafüzetet a Dokumentumok mappába 4.feladat néven!

9 9 Cellaformázások Az itt ismertetett formai beállítások a kijelölt cellákra vonatkoznak. Ezért cellaformázásnak is nevezik ezeket a parancsokat. A cellaformázó parancsokat a Formátum  Cellák... vagy a helyi menü  Cellaformázás... menüből lehet kiadni. Betűformátum  A Wordben tanultakhoz hasonlóan…

10 10 Igazítások  Formátum  Cellák...  Igazítás lap

11 11 Szegélyezések  Formátum  Cellák...  Szegélyek lap: itt vonalstílus és vonal szín beállítási lehetőség van szegély elemenként.

12 12 Háttérszín és minta beállítás  Formátum  Cellák...  Mintalap: itt különféle mintákat állíthatunk be.

13 13 Gyakorlás Nyissuk meg a szamtech - 'zeusz‘ (Y:) \Excel mappából a PL4_3 munkafüzetet, és végezzük el a benne lévő feladatokat! Mentsük el a munkafüzetet a Dokumentumok mappába 5.feladat néven!

14 14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "1 Microsoft Excel 4. óra Előadó: Jánosik Tamás. 2 Formai beállítások Oszlopszélességek beállítása  Egyszerűen: az adott oszlop oszlopcímének jobb szélénél."

Hasonló előadás


Google Hirdetések