Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az anyanyelvi nevelés elmélete MR-351, előadás Steklács János KF TFK Nyelvészeti és Irodalomtudományi Intézet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az anyanyelvi nevelés elmélete MR-351, előadás Steklács János KF TFK Nyelvészeti és Irodalomtudományi Intézet"— Előadás másolata:

1 Az anyanyelvi nevelés elmélete MR-351, előadás Steklács János KF TFK Nyelvészeti és Irodalomtudományi Intézet steklacs.janos@kf.tfk.hu

2 Az előadás tematikája 1. Az anyanyelvi nevelés rendszere, alapjai, céljai 2. A beszédfejlesztés 3. Az olvasástanítás tudományos alapjai 4. Az olvasástanítás módszerei 5. Az írástanítás 6. A szövegértés 7. A szövegfeldolgozás 8. A nyelvtan és a helyesírás tanítása 9. A fogalmazás tanítása

3 Tankönyvek: Adamikné Jászó Anna: Anyanyelvi nevelés az ábécétől az érettségiig. Trezor, Bp. 2002. Adamikné (és mktsai): Az anyanyelvi nevelés módszerei. Általános iskola 1-4. oszt. Kaposvári Egyetem, Kaposvár 2001. Steklács János: Funkcionális analfabetizmus a hipotézisek, tények, számok tükrében. Akadémia Kiadó 2005. Készülő kéziratos jegyzet… (????)

4 A kurzus teljesítése Zárthelyi dolgozat az előre megadott kérdésekből Szóbeli kollokvium


Letölteni ppt "Az anyanyelvi nevelés elmélete MR-351, előadás Steklács János KF TFK Nyelvészeti és Irodalomtudományi Intézet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések