Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói."— Előadás másolata:

1 „A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói körében HEFOP Rigó Róbert 2008.

2 A jelen projekt előzményei
A HEFOP „A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projektben az ELTE vezetésével létrejött konzorcium tagjai voltunk az összes hazai tanítóképzővel együtt. Ez a projekt január elsejétől december 31-ig tartott. A projektről a legfontosabb információk a címen érhetők el. Karunk hat millió forint támogatást kapott. 14 fő oktató vett részt a projektben és a GF munkatársai.

3 A honlapról A bal oldalon lévő menüpontok közül a Kész anyagok cím alatt találhatjuk meg a tanító és az óvodapedagógus szakra vonatkozó kidolgozott anyagokat és a felsőfokú szakképzési anyagokat is (pedagógiai asszisztens, iskola és óvodatitkár). A Megvalósítók menüpont alatt a projektben résztvevők nevét, elérhetőségét tekinthetjük át.

4 A projekt célja, szakmai tevékenysége
a bolognai rendszerbe beépítve a pedagógusképzés alapképzési kereteinek és szakmai programjainak kimunkálása; az óvó- és tanítóképzés képzési és kimeneti követelményeinek feldolgozása és képzési programjainak megújítása; a közoktatás igényeinek megfelelő új tanítói és óvodapedagógusi kompetenciák fejlesztése; a tanító- és óvodapedagógus-képzés lehetséges kapcsolódási pontjainak kimunkálása más BA szintű képzésekhez, felsősokú szakképzéshez, szakirányú képzésekhez, illetve a majdani mester szintű pedagógia szakhoz; az óvó/tanítóképzéshez csatlakoztatható felsőfokú szakképzési szakok programjainak kidolgozása; a tanári (mesterszint) képzési keret körvonalazása.

5 A jelen projektről Zártkörű pályázat volt, csak azok vehettek részt benne, akik az előző projektet megvalósították. A jelen projekt célja, hogy az előző projekt keretében kidolgozott anyagokat az oktatók szélesebb köre megismerje. A pályázaton a Kar Ft támogatást kapott. A képzésen 60 főnek kell részt vennie és legalább 90%-nak sikeres vizsgát kell tennie. A teljes projektet le kell bonyolítani szeptember 30-ig. (?) Mindenki megkapja a 120 oldalas tananyagot.

6 A projekt hozadékai Megismerjük a több intézmény által közösen kialakított BA tanító és óvodapedagógus képzés jellemzőit. Megismerkedünk a felsőoktatási törvény tartalmi elemeivel. Alkalom arra, hogy megbeszéljük a képzéseink problémáit. A részt vevők étkezési támogatása (10,000 Ft/fő) Útiköltség támogatás (átlagosan 4,700 Ft/fő) Frissítők biztosítása a képzéseken (80,000 Ft/alkalom) Kis értékű beszerzések A projekt lebonyolításában, szakmai munkájában részt vevők díjazása Más projektekben való részvétel lehetősége

7 Képzés időpontja A képzés témája Előadó
1. nap augusztus 29. 8,30-14,00 1. A projektek (HEFOP , ) bemutatása, ütemezésének, feladatainak ismertetése 2. Az óvodapedagógus szak képzési és kimeneti követelményei 3. A projekt keretében kidolgozott óvodapedagógus szak és a mi szakunk különbségei 4. Tantervfejlesztési törekvések a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán Rigó Róbert Dr. Hegedűs Gábor 2. nap szeptember 5. 8,30-14,00 1. A Bologna-folyamat jellemzői és hazai megvalósításának eddigi tapasztalatai 2. A kompetencia alapú képzés lehetőségei a pedagógusképzésben 3. Az új felsőoktatási törvény lényeges elemeinek bemutatása Dr. Horváth Ágnes Dr. Rádli Katalin 3. nap szeptember 12. 8,30-14,00 1. A HEFOP keretében kidolgozott tanító szak, a képzési és kimeneti követelmények, tantárgystruktúra, illeszkedés más képzési szintekhez 2. A KF-TFK-n megvalósult szerkezeti és tartalmi fejlesztések, a jövőben szükséges átalakítások a tanítóképzés területén 3. A magyar tanítóképzés nemzetközi összehasonlításban Dr. Steklács János Dr. Sztinkóné dr. Nagy Irén 4. nap szeptember 26. 8,30-14,00 A HEFOP keretében kidolgozott műveltségterületi képzések képzési és kimeneti követelményeinek összehasonlítása a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának műveltségterületi képzéseinek képzési és kimeneti követelményeivel. Csatlakozási lehetőségek az MA képzésekhez. Brindza Attila Dr. Balanyi Zoltán Dr. Kozmács István 5. nap október 3. 8,30-14,00 1. Felsőfokú szakképzéseink (ifjúságsegítő és a csecsemő- és kisgyermekgondozó, Lovas oktató, Vizuális kommunikáció) képzési és kimeneti követelményeinek bemutatása. 2. A projekt keretében kidolgozott és a mi szakunk különbségeinek és hasonlóságainak összevetése Neszt Judit, Dr. Sztrinkóné dr. Nagy Irén Dr. Strohner József október 10. 8,30-10,00 Vizsga


Letölteni ppt "„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói."

Hasonló előadás


Google Hirdetések