Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél 2002-2010. Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali 2010. 09. 08.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél 2002-2010. Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali 2010. 09. 08."— Előadás másolata:

1 A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali

2 Mért volt szükség a saját szakképzés beindítására? helyi szakemberhiány helyi szakemberhiány nincs mobilitás, hirdetésre se nincs mobilitás, hirdetésre se vidék – nagyváros bérkülönbségek vidék – nagyváros bérkülönbségek nem volt alternatívája a saját képzésnek (régi megszűnt – új nem volt) nem volt alternatívája a saját képzésnek (régi megszűnt – új nem volt)

3 Mik voltak a feltételei a duális képzés elindításának? Az elméleti, oktató műhely képzést biztosító szakképző intézet oldaláról : fogadókészség az Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola részéről fogadókészség az Ady Endre Gimnázium és Szakközépiskola részéről régi egészségügyi szakképzés kifut, új profilkeresés régi egészségügyi szakképzés kifut, új profilkeresés pályázati lehetőségek tárgyi feltételeinek biztosítása pályázati lehetőségek tárgyi feltételeinek biztosítása helyi Önkormányzati támogatás helyi Önkormányzati támogatás személyi feltételek megteremtése (mérnöktanárok) személyi feltételek megteremtése (mérnöktanárok) tanulók, szülők meggyőzése már az általános iskolában tanulók, szülők meggyőzése már az általános iskolában

4 Mik voltak a feltételei a duális képzés elindításának? A termelőgép melletti gyakorlati képzést biztosító Büttner Kft részéről: tanműhely, szociális épület és oktatóterem felépítése a gyakorlati oktatás részére tanműhely, szociális épület és oktatóterem felépítése a gyakorlati oktatás részére gép, tárgyi eszköz és anyagok térítésmentes átadása a tanműhelyi képzés részére gép, tárgyi eszköz és anyagok térítésmentes átadása a tanműhelyi képzés részére pályázati lehetőségek további korszerű oktatási gépek, eszközök beszerzésére pályázati lehetőségek további korszerű oktatási gépek, eszközök beszerzésére saját szakoktatói állomány kiképzése a SKIK segítségével saját szakoktatói állomány kiképzése a SKIK segítségével a gyártóműhelyek tanműhelyi akkreditációja a SKIK részéről a gyártóműhelyek tanműhelyi akkreditációja a SKIK részéről

5 Tanműhely létesítésének, működtetésének költségei: Tanműhely épület: Ft Tanműhely épület: Ft Átadott szerszámgépek: Ft Átadott szerszámgépek: Ft ebből pályázati támogatás: Ft Anyagköltség (Ft/év): kb Ft Anyagköltség (Ft/év): kb Ft Energiaköltség (Ft/év): kb Ft Energiaköltség (Ft/év): kb Ft

6 Tanulók létszámadatai Tapasztalatok a végzősök képzettségével, képességével kapcsolatban tanévfő juttatás (Ft) alkalmaztuk azóta is itt van Összesen:

7

8 Többszintű, a munkaerőpiac igényeihez preventív módon alkalmazkodó szakképzésre van szükség a hosszú távú kormányzati, gazdasági célok és a lokális lehetőségek és igények ismeretében. Létjogosultsággal rendelkező szakképzési formák: 3 éves ipari szakmunkás képzés - szükség van rá 3 éves ipari szakmunkás képzés - szükség van rá Duális képzés – Én azt preferálom Duális képzés – Én azt preferálom nemcsak a multiknál nemcsak a multiknál a legrugalmasabb forma a legrugalmasabb forma támogatási rendszerét világosan szabályozni kéne támogatási rendszerét világosan szabályozni kéne TISZK rendszerű központosított képzés TISZK rendszerű központosított képzés Általános és speciális szakmákban piaci igény szerint Általános és speciális szakmákban piaci igény szerint Gyakorlati oktatók, mérnöktanárok képzése Gyakorlati oktatók, mérnöktanárok képzése Kamarák szakképzési és vizsgarendszere ( tanulószerződések kezelése, Kamarák szakképzési és vizsgarendszere ( tanulószerződések kezelése,mestervizsgák) Valamennyi szakképzési forma egyszerűbb, átlátható pályázati támogatási Valamennyi szakképzési forma egyszerűbb, átlátható pályázati támogatási rendszert igényel !

9 Milyen szakmákat oktassunk? Ki tudja a munkaerő piaci igényeket közvetíteni? A területi kamarák szerepe A területi kamarák szerepe közel a munkaadókhoz közel a munkaadókhoz óriási adatbázis – olcsó óriási adatbázis – olcsó szakemberek, oktatók szakemberek, oktatók Párhuzamosságokat le kell építeni. Olcsóbb, de hatékonyabb oktatási rendszert kell működtetni A szakképzés befektetés a jövőbe - stratégiai kérdésként kell kezelni!

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél 2002-2010. Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali 2010. 09. 08."

Hasonló előadás


Google Hirdetések