Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

© kurtán sándor 2012 kormányzás és politikai döntéshozatal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "© kurtán sándor 2012 kormányzás és politikai döntéshozatal."— Előadás másolata:

1 © kurtán sándor 2012 kormányzás és politikai döntéshozatal

2 2. HÁZI FELADAT:

3 Egy törvény elfogadásának elemzése

4 2. házi feladat A. Történet 1. Ki nyújtotta be Mikor nyújtotta be Mikor fogadták el (hány nap telt el) Mikor hirdették ki, milyen hatálybalépéssel (kihirdetés napja vagy más időpont)

5 2. házi feladat A. Történet 2. Mikor tűzték napirendre Melyik bizottság a kijelölt bizottság? Mikor volt (hány napon át) az általános vita? Mikor volt (hány napon át) a részletes vita? Bizottsági fázisok

6 2. házi feladat C. A módosító indítványok száma és megoszlása (kormánypárt/ellenzék) D. A kapcsolódó módosító indítványok száma és megoszlása (kormánypárt/ellenzék) E. Felszólalások száma és megoszlása (pártoként)

7 2. házi feladat F. Szavazások a. A bizottságon hány modósító/kapcsolódó módosító ment át (ezek megoszlása kormánypárt/ellenzék szerint) b. Mit szavaztak meg a plénumon azok közül, amelyek átmentek a bizottságon (ezek megoszlása kormánypárt/ellenzék szerint) c. A zárószavazás eredménye (szavaztok megoszlása – táblázatban)

8 2. házi feladat 7. Az eredeti törvényjavaslat összehasonlítása az elfogadott törvénnyel a. Hány paragrafust érintettek az elfogadott indítványok b. Hány bekezdést érintettek az elfogadott indítványok c. Hány százalékban változott meg a törvény szövege.


Letölteni ppt "© kurtán sándor 2012 kormányzás és politikai döntéshozatal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések