Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

- Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel - 1000 pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "- Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel - 1000 pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke."— Előadás másolata:

1

2 - Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel - 1000 pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke volt

3 -Zsigmond király 1416-ban szivattyús vízvezetékrendszert építtetett a palota ellátására - A vizet 4 km-nyi ólom és agyagcső vezette - 3 forrásból látták el Budát és Pestet - A középkor végén tönkrement

4 -1470-ben Mátyás király a Svábhegy forrásainak vizét vezettette be a Várba. -1777-ben átépítették, és a Sváb-hegyi Béla-kút vizének bekötésével bővítették.

5 -1868 –ban Az ideiglenes pesti vízmű üzembe helyezésével megkezdődik az intézményes vízellátás Pest-Buda területén. A szivattyúház a mai Kossuth téren, ellennyomó víztároló medencéje a kőbányai Ihász utcában épült -1881-1882 A budai hegyvidék ellátására felépült a Budaújlaki és Krisztinavárosi Vízmű, szivattyúházaival, víztároló medencéivel, csőhálózatával.


Letölteni ppt "- Már Aquincumot is vezeték látta el vízzel - 1000 pilléren nyugvó, 5 méter magas boltívrendszer - Pannónia provincia egyetlen magas vezetésű vízvezetéke."

Hasonló előadás


Google Hirdetések