Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

professional coach, motivációs előadó

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "professional coach, motivációs előadó"— Előadás másolata:

1 professional coach, motivációs előadó
Küldetés, jövőkép és vezetés Megoldások az érdekképviseleti kommunikációs kihívásokra Boér Tamás professional coach, motivációs előadó

2 Érdekképviseleti kihívások
Heterogén tagság – nehéz célzottan kommunikálni Proaktív kommunikáció hiánya Kommunikációs verseny az érdekképviseletek között Copyright © 2009 Entheos Kft.

3 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Amiről szó lesz: Küldetés Jövőkép Vezetés Copyright © 2009 Entheos Kft.

4 A XXI. század analfabétái…
… nem azok, akik nem tudnak írni és olvasni, hanem azok, akik nem tudnak tanulni, a tanultakat újra és újra átértékelni, és ha kell, elfelejteni és újratanulni. - Alvin Toffler Az egyetlen állandó dolog a változás. Copyright © 2009 Entheos Kft.

5 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Küldetés / 1 Mit? Kit? Mik a céljaink? Mik a „nem céljaink”? Kiket szolgálunk? Milyen képet akarunk magunkról kialakítani? Miben különbözünk? (USP) Hogyan? Hogyan akarjuk a célokat elérni? Küldetés = fókusz = hatékonyság Copyright © 2009 Entheos Kft.

6 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Küldetés / 2 Miért? Miért fontosak a kitűzött célok? Miért akarnának az emberek csúcsteljesítményt nyújtani? Eredmények? Milyen, mérhető módon fog a tagság profitálni az eredményekből? Küldetés = fókusz = hatékonyság Copyright © 2009 Entheos Kft.

7 Jövőkép A jövőkép mindig legalább egy lépéssel a küldetés előtt jár.
Milyenné válunk? Mit leszünk képesek megvalósítani? Fejlődésről szól A jövőkép mindig legalább egy lépéssel a küldetés előtt jár. Copyright © 2009 Entheos Kft.

8 Jövőkép Küldetés Milyenné válunk? Cselekvés Eredmény
A jövőkép mindig legalább egy lépéssel a küldetés előtt jár. Copyright © 2009 Entheos Kft.

9 Feladatod gondolkodásod minőségének folyamatos fejlesztése.
A gondolkodás minősége Einstein: „A társadalom jelen problémáit nem lehet azon a gondolkodási szinten megoldani, amelyen azok keletkeztek.” Feladatod gondolkodásod minőségének folyamatos fejlesztése. Copyright © 2009 Entheos Kft.

10 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Vezetés E = 0 E = 0 + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - + - Copyright © 2009 Entheos Kft.

11 Copyright © 2009 Entheos Kft.
„A kultúránkon, az állami és vallási, de legfőképpen az oktatási struktúráinkon keresztül arra tanítottuk az embereket, hogy behódoljanak a hatalomnak. És vannak következmények.” - Myles Downey: Effective Coaching Copyright © 2009 Entheos Kft.

12 A vezetés Vezetés = irány, fókusz, motiváció. Jövőképet alkot
Kommunikálja a jövőképet Elősegíti az emberi együttműködést, hogy a szervezet hatékonyan haladjon a jövőkép felé Vezetés = irány, fókusz, motiváció. Copyright © 2009 Entheos Kft.

13 Vezetés, menedzsment, coaching
Copyright © 2009 Entheos Kft.

14 Copyright © 2009 Entheos Kft.
„Amit nem észlelünk, az lekorlátozza gondolataink és cselekedeteink tartományát. És mivel nem észleljük, hogy nem észlelünk, nem sokat tudunk tenni a változás érdekében mindaddig, amíg észre nem vesszük, hogy az, amit nem észlelünk, hogyan korlátozza le gondolatainkat és cselekedeteinket.” - R.D. Laing - Copyright © 2009 Entheos Kft.

15 Tapasztalati szűrő A jelen észlelésének a vetítővászna
Tapasztalataink összessége (múltbeli emlékek, értékrend, hitrendszer) A jelen történéseire rávetülnek a múlt tapasztalatai, az érték- és a hitrendszerünk. Ezért a jelen történéseit képtelenek vagyunk tisztán, a maguk valóságában érzékelni. A jelennek múltbeli tapasztalataink adnak egy sajátos, egyedi értelmezést. Copyright © 2009 Entheos Kft.

16 A legnagyobb hatalom a kezedben a szabad választás lehetősége
Esemény Reakció Választás Hitrendszer Következmények Értékrend Alternatívák Tudatosság Copyright © 2009 Entheos Kft.

17 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Amiről szó volt: Küldetés Jövőkép Vezetés Copyright © 2009 Entheos Kft.

18 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Kérdések Mennyiség kontra minőség? Mi adja egy ÉK egyediségét? A tagság azért van, hogy adjon, vagy azért, hogy kapjon? Az ÉK-ek munkáját ki hangolja össze? Az ÉK vezetője „bajnoka”-e a legfőbb érdeknek? Copyright © 2009 Entheos Kft.

19 Copyright © 2009 Entheos Kft.
Köszönöm a figyelmet! Boér Tamás professional coach, motivációs előadó Copyright © 2009 Entheos Kft.


Letölteni ppt "professional coach, motivációs előadó"

Hasonló előadás


Google Hirdetések