Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A függő Buddha Kolostor

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A függő Buddha Kolostor"— Előadás másolata:

1 A függő Buddha Kolostor
Xuan Kong Si magyarosan Hszüan Kung Sze A függő Buddha Kolostor

2 Xuan Kong Si : A függő kínai Buddha kolostor
A Függő Kolostort a Jinlong kanyon fölé, függőleges sziklafalra építették, a Heng hegység közelében, Shanxi tartományban.

3 Az épületeket folyosók, hidak és pallók kötik össze.
Termei és pavilonjai a szikla felszíne mentén épültek, kihasználva a természetes bemélyedéseket és kiszögelléseket. Az épületeket folyosók, hidak és pallók kötik össze. A legközelebbi város, Datong 65 km-re van északnyugat felé.

4 A Yungang barlangokkal együtt, a Függő Kolostor a Datong vidék egyik legfontosabb turista látványossága és történelmi helyszíne.

5 Ez a több mint 1400 éve épült együttes egyedülálló, nem csak elhelyezése folytán, hanem mert buddhista, taoista és konfuciánus elemeket is hordoz.

6 A 491-ben épült Függő Kolostor több mint 1400 évet ért meg
A 491-ben épült Függő Kolostor több mint 1400 évet ért meg. Az eredeti kolostort a Ming dinasztia idején ( ) és a Qing dinasztia korában ( ) többször újjáépítették és megerősítették.

7 Hogyan volt képes egy ilyen épület ellenállni annyi év viharának
Hogyan volt képes egy ilyen épület ellenállni annyi év viharának? A Függő Kolostor egy építészeti csoda. Egyedülálló módszert alkalmaztak a szerkezet felépítéséhez.

8 A keresztgerendákat félig besüllyesztették a sziklába és ezek tartják fenn az épületeket. Lentről nézve a függő kolostor úgy tűnik, mindjárt lezuhan. Belül a kolostor olyan, mint más templomok.

9 Épitészeti szakértők látogatták meg a kolostort Nagy-Britanniából, Németországból és Olaszországból. Szerintük a Függő Kolostor, amely egyesíti a statikát és az esztétikát, ritkaság számba megy.

10

11 A kolostor és minden, amit szimbolizál, a kínai nép nagy kulturális megvalósítását testesíti meg.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 ĐỗVănGiáp thực hiện Angolból - WyG


Letölteni ppt "A függő Buddha Kolostor"

Hasonló előadás


Google Hirdetések