Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Retba tó Szenegálban található a Zöldfoktól északra. A tó különlegessége, hogy napszaktól függően a víz színe világos lila, skarlátvörös, és rózsaszín.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Retba tó Szenegálban található a Zöldfoktól északra. A tó különlegessége, hogy napszaktól függően a víz színe világos lila, skarlátvörös, és rózsaszín."— Előadás másolata:

1

2

3

4

5 A Retba tó Szenegálban található a Zöldfoktól északra. A tó különlegessége, hogy napszaktól függően a víz színe világos lila, skarlátvörös, és rózsaszín.

6 Ez a különös szín a „Dunaliella Salina” nevű organizmus miatt van, mely a magas só tartalmú vizeket kedveli. Ez a mikro alga vörös pigment termel amely elnyeli és hasznosítja a napfényt, amiből még több energiát termel, így lesz rózsaszínű a tó.

7 A tó területe 3 km2, Szenegál fővárosától Dakartól 35 km-re található. Már a 70-es évek óta folyik a só kitermelés, a helyiek elsősorban a halak tartósításához használták.

8 A férfiak a derékig érő vízben a tó fenekéről kaparják össze a hasznos ásványokat. A tó partján kupacokba gyűjtik. Fából készült hajókat és vödröket használnak.

9 Annak érdekében, hogy megóvják bőrüket az extrém sótartalomtól shea vajat kennek magukra. Retba tó sótartalma másfélszer akkora, mint a Holttengeré, 380 gramm literenként.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 A bemutatót készítette Pintérné Éva az internet segítségével!


Letölteni ppt "A Retba tó Szenegálban található a Zöldfoktól északra. A tó különlegessége, hogy napszaktól függően a víz színe világos lila, skarlátvörös, és rózsaszín."

Hasonló előadás


Google Hirdetések