Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája"— Előadás másolata:

1 Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája
TÁMOP / Társadalmi megújulás Operatív Program Innovatív kísérleti foglalkoztatás 2013. június

2 A projekt tartalma Kiskunfélegyháza térségében a vidéki élet újra előtérbe helyezését, megszerettetését, a mezőgazdasági termelés felé történő visszatérést célozza a Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola pályázata egy új típusú innovatív kísérleti foglalkoztatási mintaprogrammal. A Termelőiskolában az Aranykalászos gazda OKJ-s alapképzés után 3 tagozaton: hajtatott szántóföldi zöldség és gyümölcstermesztés, baromfitenyésztés és tartás, zöldség-gyümölcs feldolgozás és gyógynövénytermesztés tanulhatnak a programban részt vevők, amelynek keretén belül egy új típusú gazdálkodási formával is megismerkednek.

3 A jelentkezők kiválasztási folyamaton vesznek részt!
A projekt tartalma Célcsoportra vonatkozó előírások (legalább egy kritérium teljesülése): A projektre való jelentkezés időpontjában a résztvevőknek 18 éven felüli aktív korú Álláskereső vagy inaktív Egyéb állami v. európai uniós forrásból képzési támogatásban nem részesülnek Munkaerő-piaci programban nem vesznek részt Az elmúlt két évben ESZA forrásból képzésben nem részesültek vagy szakmát nem szereztek Továbbá: akik az Aranykalászos Gazda vizsgakövetelményének megfelelnek! A jelentkezők kiválasztási folyamaton vesznek részt!

4 A jelentkezés határideje: 2013. július 17.
A projekt tartalma A képzésben tagozatonként 24, összesen 72 fő részvételére számítunk. A képzés során 900 elméleti és gyakorlati órában sajátítják el a tudnivalókat, melyre óránként 500 forintos megélhetési célú támogatást, és szükség esetén utazási költségtérítést is kapnak. Az augusztus végén induló képzésben részt vevők „Aranykalászos Gazda” képesítést szereznek, amellyel a későbbiekben először családi gazdaságban önellátásra történő termeléssel, majd a termékek piaci értékesítésével stabil megélhetést nyújtó munkalehetőséghez jutnak. A termékek értékesítésében és a piac szervezésében a Megújuló Hangya 2010 Szövetkezet és annak partnerei fognak segítséget nyújtani. A projekt során építési beruházás is megvalósul az Önkormányzat Csongrádi úti Tangazdaságában, mely egyben a gyakorlati helyszíne a képzésnek. A jelentkezés határideje: július 17.

5 Kiskunfélegyháza és térsége jellemzői
Központja, a lakosú város a Duna-Tisza közén található. Jelentős közlekedési csomópont: a városon áthalad az 5-ös számú főút, az M5 autópálya. A város vasúti forgalma is kiemelkedő: a Budapest–Szeged vasútvonalon fekszik. Kiskunfélegyháza a régi mezővárosok egyike Itt született Petőfi Sándor költő és Móra Ferenc író. A kistérség települései: Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Tiszaalpár, Pálmonostora, Petőfiszállás, A megannyi kiskunfélegyházi látnivalón kívül számos nevezetesség található a kistérségben. A lovairól nevezetes bugaci táj kedvelt kirándulóhely, idegenforgalmi célpont. Petőfiszállás közvetlen közelében találhatjuk a "Szentkutat", amely szintén megér egy zarándoklatot. Az évente megrendezett búcsúkor több ezer látogatója van a helynek. A Tiszaalpáron található az egyik holt Tisza ág gazdag madárvilággal. A kistérségi településeken kívül Jászszentlászló, Móricgát és Tömörkény településekről is várunk jelentkezőket!

6 Bemutatjuk Kiskunfélegyházát

7 A projektben részt vevő konzorcium tagjainak bemutatása
Petőfi Sándor Városi Könyvtár – a konzorcium vezetője Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – beruházásokért felelős konzorciumi tag, Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája

8 A konzorcium vezetője Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ története, bemutatása Kiskunfélegyháza város központjában egy jellegzetesen szép, klasszicista stílusú épület, egyben építészetileg és irodalomtörténetileg értékes műemlék a HATTYÚHÁZ. Építészetileg fontos, mert a klasszicizáló stílus egyetlen meglévő jeles középülete Félegyházán. Irodalomtörténetileg jelentős, mert Petőfi családjához kapcsolódik, Petőfi-emlékeket hordoz. A műemlék-hasznosítási terv szerint az egész épületet a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kapta meg, amely egykor Petrovics István mészárszéke volt.  Ünnepélyes megnyitójára január 30-án került sor. Városunkban 1884-től kapott nyilvánosságot a könyvtárügy kérdése januárjában a Hattyúház három helyiségében rendezkedett be. 1957-ben a könyvtár felvette Petőfi Sándor nevét, ekkor került sor az emléktábla avatására is. 1966. január 30-án a Hattyúház valamennyi helyiségében, 365 m2-en megnyílt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Forrás:

9 A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szolgáltatásai
olvasóterem, Europe Direct helyismeret gyermekbirodalom internet, médiatár rendezvény- és kiállítóterem

10 Felújított részében működik ma a Könyvtár
A Hattyúház Felújított részében működik ma a Könyvtár Forrás:

11 A Művelődési Központ Jelenleg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ néven működő intézmény másik tagintézménye a Móra Ferenc Művelődési Központ. Forrás:

12 2009-ben Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 49
2009-ben Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata ezer Ft-ot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programjának a „Móra Ferenc Művelődési Központ Ifjúsági és Közösségi Ház bővítése” című (DAOP A.B) pályázatán, az egykori Korona Szálló felújítására, valamint a volt Kiskun Borozó ifjúsági közösségi térré alakítására. A teljes beruházás 55,4 millió forint volt, az önkormányzat 5,54 millió forinttal járult hozzá a felújítási költséghez. A projekt zárására május 23-án ünnepélyes keretek között került sor. Ezen a napon a város lakossága nyílt nap keretén belül bejárhatta, megnézhette a felújított szárnyat. Szolgáltatása: rendezvényszervezés, kiállítások és rendezvények részére helyszín biztosítása

13 Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata
Az Önkormányzat szintén a Városháza épületében található, mely a város egyik kiemelkedő jelentőségű épülete. A projektben az Önkormányzat a beruházásért felelős a közbeszerzések lefolytatásáért és a tervezett zöldségfeldolgozó épületének felépítéséért. A város központja ma és régen

14 Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Középiskolája és Szakiskolája

15 A harmadik konzorciumi partner bemutatása
A Mezőgazdasági Tagintézmény a projektben a képzések lebonyolításáért felelős, a gyakorlati és elméleti oktatókat az Intézmény biztosítja. A Tagintézmény sorozatosan sikereket ér el tanítványaival a szakma kiváló tanulója versenyeken az állattenyésztés, húsipari és kertészeti vagy pék-cukrász szakma területén. Mivel az Aranykalászos Gazda OKJ-s képzés a Mezőgazdasági Tagintézményben már évek óta zajlik, az ebben oktatók tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy a jelen projekt keretében megszerezhető oklevélhez hozzásegítsék a 72 fő résztvevőt. Forrás:

16 És végezetül a reklámplakátunk:
Ez a hármas egység adja a projekt végrehajtásának alapját a projektmenedzsment irányításával. Jelenleg a kommunikációs tevékenységet megkezdtük, a városban és környékén a toborzás és reklámkampány elkezdődött rádió és a helyi újságok közreműködésével. És végezetül a reklámplakátunk:

17

18 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Félegyházi Hangya-2010 Termelőiskola A Vidék Iskolája"

Hasonló előadás


Google Hirdetések