Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc. Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc. Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak."— Előadás másolata:

1 FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc

2 Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak számít a legkülönbözőbb médiatartalmak elkészítésében. Legyen az webes vagy windowsos, vagy mobil felületekre készülő animáció vagy alkalmazás.

3 Leggyakrabban banner hirdetések és video webes felületen történő lejátszásához használják.

4

5 Szintén nagyon gyakran alkalmaznak Flasht azokon az oldalakon ahol háttérzenét vagy interaktivitást is használnak.

6 Honnan tudjuk, hogy egy alkalmazás Flash segítségével készült?

7 Kattintsunk jobb egérgombbal a tartalomra és, ha ott megjelenik az „About Adobe Flash Player X” akkor bizonyosságot nyerhetünk!

8 Maga a technika hosszú évek óta fénykorát éli, olyan óriás vállalatok használják mint például a: Volkswagen Sony Dell Opel McDonald’s Siemens Samsung Greenpeace

9 Miért pont a Flash? Legyen szó egy Linux, Windows vagy akár egy OSX rendszerről a Flash tartalmat képes vagyok ugyanabban a formában lejátszani mint azon a számítógépen, ahol készítették. A világ számítógépeinek 97%-án van telepítve valamilyen Flash lejátszó!

10 A technológia gyors elterjedésének több oka van, például hogy megjelenésekor úttörőnek bizonyult a dinamikus tartalmak kezelésében. Ma már szinte minden felhasználói számítógépen megtalálható, mert a legtöbb böngészőprogrammal és elterjedt felhasználói operációs rendszerrel kompatibilis. Viszonylagos kis mérete és egységes, megbízható megjelenése a legstabilabb kliens oldali interaktivitást biztosító technológia a webes fejlesztések területén. A webes tartalmak jó része, és számos szolgáltatás ma már elképzelhetetlen lenne Flash (vagy a lassan megjelenő alternatívái) nélkül. Pl: FLV Player, Microsoft Silverlight, Java fx

11 Ugyanakkor a Flash kliensoldali lejátszóprogramja korántsem tökéletes, például nem megfelelően optimalizálták a benne található ún. video codec-eket, így rendkívül erősen leterheli a kliens számítógépet. Ez például több, a közelmúltban, vagy napjainkban debütáló netbook-on is érezhető hátrányokat okoz a felhasználónak.

12 Az Adobe ráadásul nem szívesen portolja a lejátszót új platformokra, például az Apple iPhone első generációs tagjai is kénytelenek voltak nélkülözni, és ez sok tucat, még ma is kapható okostelefonra és PDA-ra is igaz. Hátrány továbbá, hogy a Flash-ben prezentált weboldalak tartalmait nem képes egyik keresőrendszer sem indexelni, így nem jelennek meg azok a találati listákban. Biztonsági problémák is gyakran előfordulnak a Flash lejátszóban.

13 Miért is jó a flash?

14 Látványos kivitelezés Ötletgazdag megvalósítás Kreativitásunknak csak magunk szabunk határt Könnyed használat Könnyű szerkeszthetőség És persze a biztonság, (képek, videók menthetősége[lopás gátlás])

15 Összefoglalva A Flash egy olyan multimédia készítő platform, amelynek segítségével a web designerek és más kreatív tartalmakat fejlesztő emberek egy olyan eszközt kapnak kezükbe, amelynek segítségével képesek lesznek interaktív tartalmakat kivételesen magas szintű tipográfiai megoldásokat, jó minőségű videókat és folyamatos mozgású animációkat készíteni.

16 A Flash története 1993 megalakul a FutureWave Software cég és létrehozták első saját terméküket, a SmartSketch-t. A számítógépek a PenPoint OS nevű tollal rajzoló rajzprogramot használták, viszont a SmartSketch- nek az volt a célja, hogy a számítógépes grafika létrehozása olyan egyszerű legyen, mint amikor papíron rajzol az ember. Amikor a PenPoint elbukott a kereskedelmi piacon, a SmartSketch-et átírták Microsoft Windows-ra és Mac OS-re.

17 A terméket az Adobe kínálta és a Microsoft használta fel az internetes csevegő programjához, az MSN-hez. 1996 decemberében a Macromedia megszerezte a vektor-alapú animációs szoftvert és később kiadta Flash néven, amelynek címe a szerződéskötő cég, a FutureWave szavaiból származik, mégpedig a „Future” és a „Splash” szóból.

18 Végül néhány érdekes oldal: http://www.youarethetechnology.com/ http://www.carls.no/no/#/home http://www.wrangler-europe.com/blue-bell/ http://fieroanimals.com/ http://www.scion.com/#/home

19 Köszönöm a Figyelmet!


Letölteni ppt "FLASH Készítette: Rudnay Gyula Györök Ferenc. Mi is a FLASH? A Flash eredetileg webes animáció készítő programnak indult, de ma már szinte ipari szabványnak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések