Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálózati modellek. Rétegek felépítése hálózati kapcsolatok megvalósítását részfeladatokra (kapcsolattípusokra) bontják, ezek a rétegek a rétegek egymásra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálózati modellek. Rétegek felépítése hálózati kapcsolatok megvalósítását részfeladatokra (kapcsolattípusokra) bontják, ezek a rétegek a rétegek egymásra."— Előadás másolata:

1 Hálózati modellek

2 Rétegek felépítése hálózati kapcsolatok megvalósítását részfeladatokra (kapcsolattípusokra) bontják, ezek a rétegek a rétegek egymásra épülő részfeladatok a rétegek ki- és bemeneti részeire szabványokat alakítottak ki

3 OSI Modell Az adatforgalom megvalósításához sok cég megalkotta a saját hálózati architektúráját, de ezek egymással nem tudtak kommunikálni, ezért volt szükség a szabványosításra. Az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) létrehozta OSI (Open Systems Interconnection - Nyílt rendszerek összekapcsolása) modellt.

4 OSI modell: a rétegek és kapcsolataik – Az adatok tényleges mozgása - az adat a küldő oldalon rétegről rétegre vándorol, majd a fizikai csatornákon átjut a másik gépre.

5 Rétegei: – alkalmazási réteg: alkalmazói szolgáltatások biztosítása (fájlmásolás, böngészés) – ábrázolási réteg: adatbiztonság és adatvédelem (tömörítés, átkódolás) – együttműködési réteg : két gép közötti logikai kapcsolat – szállítási réteg: csomagok sorrendbe állítása, hibajavítás – hálózati réteg: alhálózatok összekapcsolása, útvonalválasztás – adatkapcsolati réteg: adatátvitel biztosítása, hibajavítás – fizikai réteg: a bitek küldése


Letölteni ppt "Hálózati modellek. Rétegek felépítése hálózati kapcsolatok megvalósítását részfeladatokra (kapcsolattípusokra) bontják, ezek a rétegek a rétegek egymásra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések