Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A 2004. GYIK alapján)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A 2004. GYIK alapján)"— Előadás másolata:

1 A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A 2004. GYIK alapján)

2 2 Mi a tűzfal? Az internetes tűzfal olyan alkalmazás vagy hardver, amelynek segítségével kiszűrheti az illetéktelen behatolókat, vírusokat és férgeket, amelyek az interneten keresztül próbálják elérni számítógépét. Ha otthoni vagy kisvállalati felhasználó, a tűzfal telepítése a számítógép védelmének leghatékonyabb módja és legfontosabb első lépése.

3 3 Miért szükséges a tűzfal? (1.) Ha a netre való csatlakozáskor a számítógépet nem védi semmi, illetéktelen behatolók hozzáférhetnek a személyes adatokhoz. Olyan kódot telepíthetnek a számítógépre, amely hibát okozhat és fájlokat törölhet. A fertőzött számítógéppel az interneten lévő más számítógépeket is tönkre tehet. A tűzfal segítségével számos kártékony internetes tartalmat lehet kiszűrni, mielőtt azok elérnék a számítógépet.

4 4 Miért szükséges a tűzfal? (2.) Egyes tűzfalak megakadályozhatják azt is, hogy illetéktelenek az tulajdonos tudta nélkül, az Ön számítógépét felhasználva támadjanak meg más gépeket.

5 5 Honnan lehet tudni, hogy a számítógép rendelkezik-e tűzfallal? A Microsoft Windows® XP (Service Pack 2)- től, a MS operációs rendszerekbe beépített tűzfal található. Bekapcsolás ellenőrzése: Windows Biztonsági Központ:Windows Biztonsági Központ 1.Start menü Vezérlőpult, majd 2.Biztonsági Központ - a Windows tűzfal

6 6 A tűzfalak alaptípusai (röviden) Hardveres tűzfalak Speciális számítógép, router Szoftveres tűzfalak Pl. a Windows tűzfala figyeli az összes hálózati forgalmat azokon a kapcsolatokon, amelyekre engedélyezve van. A tűzfal nyomon követi a számítógépről kezdeményezett összes kommunikációt, és megakadályozza, hogy a nemkívánatos forgalom eljusson a számítógépre.

7 7 Be kell-e kapcsolni a tűzfalat minden vállalati vagy iskolai számítógépnél? A rendszergazda megoldhatja a hálózati számítógépek védelmét úgy, hogy az egyes gépeknél ne kelljen bekapcsolni a tűzfalat, mert a szoftveres tűzfal mindenképpen lassítja a munkát. Két tűzfal használata ugyanazon az összeköttetésen problémát okozhat az internetkapcsolatban, vagy más nem várt működést idézhet elő. Egy tűzfal, akár a Windows XP internetkapcsolati tűzfal, akár más szoftveres tűzfal, megfelelő védelmet nyújt a számítógépnek.

8 8 100%-os biztonságot ad-e a tűzfal? Nem! Elég arra gondolni, hogy lehet, hogy rosszul van beállítva a tűzfal, vagy más, tűzfalat elkerülő megoldással próbálkozik a behatoló, de a Windows XP internetkapcsolati tűzfala nem véd az e-mailben terjedő vírusok ellen, valamint a tűzfal nem akadályozza meg a levélszemét és az előugró hirdetések megjelenését.

9 9 Folytatás … Részletesebb magyarázatokkal!


Letölteni ppt "A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A 2004. GYIK alapján)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések