Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia."— Előadás másolata:

1

2 Automatikus képváltás

3 Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia építésére, modernista építészeket bízott meg A különböző közösségi intézmények mellett kápolnát is kívánt építtetni A kápolna építésével Gaudi-t bízta meg….. A munkálatok 10 év után, 1914-ben sajnos félbemaradtak, Güell gróf nem tudta tovább finanszírozni azt. A templom befejezetlenül áll.. Mivel kielégítő tervek nem maradtak fenn a folytatás lehetőségéhez, így későbbi korok művészei, építészei sem tudták befejezni a templomot

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Gaudi, a katalán modernizmus stílusában alkotta meg a - környezetébe szinte beleolvadó - építményt A kriptaként ismert épület valójában a munkáskolónia temploma Kísérleti jellegű műnek mondható, melyen Gaudi, sok később bevált építészeti megoldást, először próbált ki A Templom felépült részei a bejárati portál, a kripta, a feljáró lépcső és a harangtorony alapjai

16

17

18 Az ide-oda csavarodó és mindenfelé dőlő, látszólag rendezetlenül elhelyezkedő pillérekkel biztosította a kápolna statikai szilárdságát A rendszertelennek tűnő boltozatbordák, akárcsak a színes üvegablakok elhelyezésével fantasztikus látványt ért el A kápolna külső falán a mozaikdíszítés vallási szimbólumokat rejt

19

20

21

22

23

24

25 Katalónia iparosai az ország nagy többségével ellentétben, társadalmi haladást próbáltak a munkásoknak biztosítani, ez adta az alapját a kultúra támogatásának

26

27

28 Los albañiles maestros de obra, dejaron también la muestra de su talento en muchos de los edificios, especialmente visible en la variedad de cornisas y detalles de las fachadas.

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38 Una de las principales innovaciones de la iglesia es la introducción, por primera vez en la historia de la arquitectura, de las superficies con forma de paraboloide hiperbólico, utilizadas tanto en los muros como en las bóvedas que unen los arcos del porche.

39

40 A pesar de quedar inacabada, la iglesia supone un punto culminante en la obra de Gaudí. esta edificación incluye, por primera vez de forma unitaria, la práctica totalidad de sus innovaciones arquitectónicas.

41

42 Uno de los elementos más relevantes de la iglesia es la variedada de materiales empleados : piedras basálticas y calizas, ladrillos cerámicos y requemados, escoria de fundición, cerámica, vidrio y diferentes tipos de mortero.

43

44 De la misma manera, los ladrillos y los residuos de fundición de los muros exteriores no sólo cumplen una función constructiva sino que, gracias a su textura tosca y a su color terroso, también integran la iglesia con el medio natural que la rodea.

45

46 .

47

48 Az UNESCO 2005-ben Gaudi kápolnáját a világörökség részévé nyilvánította

49

50

51

52 FIN Música : Memory ( Grzegorz Stasiuk ) Texto : Internet Montaje y Fotografías : José Fernández A. PARA MI BUEN AMIGO EL ARQ ENGROÑAT BCN – 2.009


Letölteni ppt "Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések