Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08."— Előadás másolata:

1 Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

2 Ronchamp-i Magasztos Miasszonyunk kápolna
Ronchamp-i Magasztos Miasszonyunk kápolna. A XX-ik század egyik legjelentősebb építészének tartott Le Corbusier tervezte. A vastag és ívelt falakban lévő ablakok gyenge és indirekt világítást adnak. A korábbi templom a második világháború idején elpusztult, de romjai egy részét az építész felhasználta.

3 A Dicsőséges Miasszonyunk katedrális, Maringá-ban, Brazília Paraná államában. A szputnyik űrhajó által ihletett modern és merész építményt Luiz Rabbit álmodta meg, és José Augusto Bellucci tervezte. A kúp külső magassága 114 méter, 10 méteres keresztet tart embert képes befogadni.

4 Evangélikus templom Reykjavik-ban, Izland. 38 évig tartott az építése
Evangélikus templom Reykjavik-ban, Izland. 38 évig tartott az építése. Allgrímur Pétursson-nak, a papnak és izlandi költőnek a nevét vette fel méter magasságával az izlandi építészet szép példája.

5 Szent Ágoston temploma Paoay-ban, Fülöp-szigetek
Szent Ágoston temploma Paoay-ban, Fülöp-szigetek és 1894 között épült. Keleti és barokk hatás. Földrengéses területen helyezkedik el, 1.67 méter vastag falakkal épült.

6 A Milánói Dóm, Olaszország
A Milánói Dóm, Olaszország. Az építkezés 1386-ban kezdődött, és 200 év telt el a befejezéséig . Hatalmas, gótikus építmény fehér márványból, 1577 méter hosszú, akár 40,000 ember befogadására is képes.

7 Brazília székesegyház, Brazília fővárosában
Brazília székesegyház, Brazília fővárosában. Oscar Niemeyer –nek, jelen idő egyik legjelentősebb építészének a modern épülete. Egy 70 méter átmérőjű,kör-alakú területen van, melyen 16 oszlop emelkedik, ezek súlya 90 tonna. Felszentelése 1970-ben volt.

8 Szent Vazul székesegyház, a Vörös-téren, Moszkvában.

9 Buenos Aires egyik plébániáján található templom, Argentina.

10 Szent József katedrális, ukrán-katolikus, Chicago-ban
Szent József katedrális, ukrán-katolikus, Chicago-ban. Az arany kupolák a tizenkét apostolt és Jézus Krisztust szimbolizálják ban készült el. A belső tér teljes egészében bizánci stílusban van díszítve..

11 Borgund városában, Norvégiában
Borgund városában, Norvégiában ból származik, és ezt tartják Norvégia egyik szimbólumának.

12 Las Lajas-i Miasszonyunk katedrális, Kolombia
Las Lajas-i Miasszonyunk katedrális, Kolombia és között épült, a Guaitara folyó kanyonjában, két boltívre. Úgy tartják, ez Kolumbia egyik csodája.

13 Jubileumi templom, Róma, Olaszország
Jubileumi templom, Róma, Olaszország ban készült el, Richard Meier építész tervezte.

14 Rusztikus templom a Kalemegdan vár mellett, Belgrád-ban található, Szerbia. Ez egy kis kápolna. Ezt a helyet a törökök lőpor-raktárnak használták több, mint száz évig ban építették újjá.

15 Göreme, Capadócia-i város, Törökország
Göreme, Capadócia-i város, Törökország. Szerkezetileg a templomot a sziklába vájták ki (a lágy szikla lávából származik). A régióban több, mint 100 hasonló építmény van.

16 A Paraportianí-i templom MyKonos-on van, Görögország
A Paraportianí-i templom MyKonos-on van, Görögország. A név jelentése “második kapu ", mert köböl épült, a középkori falak egyik kapujának a helyén. Az építkezés 1425-ben kezdődött.

17 Rio de Janeiro-i katedrális, Brazília. 1964 és 1979 között épült.

18 Szent Quirino kápolna, Luxemburg-ban található, egy lejtős területen
Szent Quirino kápolna, Luxemburg-ban található, egy lejtős területen. 355-ben építették. Korábban ezt a helyet pogány istentiszteletre használták. Egy sziklában lévő forrás közelében van, ennek a víze csodás hatással van a szembetegségekre.

19 Csontok kpolnája. Szent Ferenc kápolnájában van, Evora-ban, Portugália
Csontok kpolnája. Szent Ferenc kápolnájában van, Evora-ban, Portugália. A XVII-ik században épült, három szerzetes kezdeményezésére. A falak és nyolc oszlop szürke cementbe ágyazott csontokkal és koponyákkal van díszítve.

20 Szent Mihály kápolnája Puy Velay-ben, Franciaország
Szent Mihály kápolnája Puy Velay-ben, Franciaország. 962-ben épült egy vulkánikus kőre, Gothescalk püspöknek a Compostellai Santiago zarándoklatról való hazatérése után ben, egy rejtett helyen, az oltár alatt a munkások sok ereklyét találtak ben ebben a templomban volt Jeanne d’Arc anyja, Isabelle Romée.

21 Szent Kereszt kápolnája
Szent Kereszt kápolnája. Modern épület, egy sziklába épült, Arizona-ban, U.S.A ban készült el. Azt mondják, amikor a látogatók belépnek a belső térbe, erős lelki energiát éreznek, és valamilyen nagy békességet.

22 A Sagrada Familia (=Szent Család) bazilika, Barcelona-ban, Spanyolország. Az építkezés 1882-ben kezdődött. Antoni Gaudí 40 évig dolgozott ezen a létesítményen . A tornyok 170 méter magasak.

23 Idar városa, Németország. Az építmény 1482 és 1484 között épült.

24 Szent György temploma, Lalibela, Etiópia-ban
Szent György temploma, Lalibela, Etiópia-ban. A kőzetbe épült, kereszt-alakban.

25 Xaveri Szent Ferenc temploma, Bahia, Brazília

26

27 Ez egy részlet a ferencesek zárdájából.
1723-ban készült el. Úgy tartják, ez a világ legkülönlegesebb műemlékeinek egyike. Értékes az arany levelekkel borított gazdag díszítés, paliszander fafaragások, virágok, szegélyek, boltívek, angyal-alakok és madarak töltik be a teret, a panelek mellett portugál csempéken jelenetek láthatók a ferences barátok életéből.

28 Számos templom volt ebben a bemutatóban
Számos templom volt ebben a bemutatóban. Szokatlan a felépítésük, a helyszínük, a méretük, a történetük. V é g e


Letölteni ppt "Szokatlan Templomok Angol szöveget - felelöség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08."

Hasonló előadás


Google Hirdetések