Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Digitális világ MediaSmart Hungary.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Digitális világ MediaSmart Hungary."— Előadás másolata:

1 Digitális világ MediaSmart Hungary

2 MEDIA SMART

3 „No protection . Education!” (David Buckingham)
Médiatudor program, A 9-16 évesek -42%-ának saját számítógépe van, -24%-uk mobiltelefonon internetezik (NMHH EU Kids Online 2011 kutatása) ÚJ: Digitális világ oktatási segédanyag 9-11 évesek számára

4 Digitális világ Cél: a médiaértés megalapozása, készségek-képességek fejlesztése, amellyel a tanulók képesek a hatékony, értő médiahasználatra, kritikusan kezelni, elemezni a digitális média által közvetített üzeneteket, biztonságosan eligazodni az internet világában, értelmesen használni az új, kommunikációs technikákat, új, kreatív tartalmakat létrehozni, felismerni és kezelni a kockázatokat és veszélyeket, megvédeni magukat a káros vagy sértő médiatartalmaktól. (NAT-kompatibilis:

5 www.digitalisvilag.hu – 14 foglalkozás
Irány a világháló! Hogyan lehetünk biztonságban az interneten? Mindent rólad - személyes adatok Mobilfónia 1. Mobilfónia 2. A hirdetések világa (Mi a reklám?) Találd meg a reklámot! Mit rejt egy digitális reklám? Online márkaépítés (Kereskedelmi márkák) Online márkaépítés (Nem kereskedelmi márkák) A célcsoport Tervezzünk bannert! Kapcsolataim a neten. Írjunk blogot! Hogyan lehet a honlapokkal pénzt keresni?

6 Az oktatási segédanyag
Tanári kézikönyv : tanmenet és óravázlatok foglalkozásonként segédanyagokkal; letölthető és szabadon alakítható tanári PowerPoint prezentációk; interaktív tábla-oldalak; online gyakorlatok/játékok tanulóknak; nyomtatható feladatlapok; kislexikon; szülői tájékoztató.

7 Médiaértés, médiatudatosság
„…………Figyelnünk kell arra, hogy senki ne maradjon ki. Az állampolgárokra minden oldalról folyamatosan ömlik az információ, de vajon tudják, ők hogyan alakíthatják ezt párbeszéddé? Ha hatékony és alkotó módon tudnak élni napjaink tömegkommunikációs eszközeivel, máris a demokratikus részvétel magasabb szintjére lépünk…..” (Európai Bizottság, Információs társadalmi és médiaügyi biztos, 2009.aug.)


Letölteni ppt "Digitális világ MediaSmart Hungary."

Hasonló előadás


Google Hirdetések