Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János 2017.04.04.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János 2017.04.04."— Előadás másolata:

1 Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János

2 Krisztus, aki „az út, az igazság és az élet”.

3 „A szavak helyreállítása nem haragot jelent, még kevésbé ítélkezést mások fölött, hanem fölébredést.” Czakó Gábor

4 Másság Olyan tulajdonságok gyűjtőfogalma, amelyek a többségi társadalom általánosan elfogadott mércéjétől eltérő magatartási, viselkedési, életviteli formát jelenítenek meg.

5 e) nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, f) anyanyelve,
„8. § Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt a) neme, b) faji hovatartozása, c) bőrszíne, d) nemzetisége, e) nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, f) anyanyelve, g) fogyatékossága, h) egészségi állapota, i) vallási vagy világnézeti meggyőződése, j) politikai vagy más véleménye, k) családi állapota, l) anyasága (terhessége) vagy apasága, m) szexuális irányultsága, n) nemi identitása, o) életkora, p) társadalmi származása, q) vagyoni helyzete, r) foglalkoztatási jogviszonyának vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyának részmunkaidős jellege, illetve határozott időtartama s) érdekképviselethez való tartozása, t) egyéb helyzete, tulajdonsága vagy jellemzője (a továbbiakban együtt: tulajdonsága) miatt részesül más, összehasonlítható helyzetben levő személyhez vagy csoporthoz képest kedvezőtlenebb bánásmódban.”

6 „54. § (1) A Magyar Köztársaságban minden embernek veleszületett joga van az élethez és az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.”

7 Miért utasítja el a többségi társadalom a másságot?!

8 A gyökerek kivágása után ugyanis előbb beteggé lesz a fa, majd kipusztul.

9 „A másság: még tolerancia
A tolerancia: a másság alázatos tisztelete, az ettől eltérő vélemények gyűlölete, gúnyolása és üldözése”

10 „A másság szétválaszt, az azonosság az, ami összeköt.”

11 „Azonosság csak egyetlen egy van; a létezés minden létezőben azonos…”

12 „Szeresd Uradat és Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.” /Máté 23,37-40/


Letölteni ppt "Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János 2017.04.04."

Hasonló előadás


Google Hirdetések