Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 17.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 17."— Előadás másolata:

1 Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor kzst@almos.vein.hu kzst@vision.vein.hu http://vision.vein.hu/~kzst/oktatas/halo/index.htm 17.

2 On-line ütemezés A gyakorlati életben gyakran előfordul, hogy a már működő projektbe menet közben kell beavatkoznunk. Ennek több oka is lehet. Előfordulhat, hogy a projekt/termelés végrehajtása közben bizonyos nehézségek lépnek fel. Például egy adott tevékenység a tervezettnél több erőforrást igényel, vagy éppen lefutási ideje tovább tart, mint arra számítottunk. Az is lehetséges, hogy az erőforráskorlát másképpen alakul, mint azt eredetileg elterveztük.

3 On-line ütemezés 1.Erőforráskorlát változása 2.Erőforrásigény változása 3.Tevékenységek lefutási idejének változása

4 Erőforráskorlát változása

5 Erőforrásigény változása

6 Tevékenységek lefutási idejének változása

7 Tevékenységek megszakíthatósága A gyakorlatban vannak olyan tevékenységek, melyeket megszakíthatunk, és vannak olyan tevékenységek, amelyeket nem. A megszakítható tevékenységekre is igaz, hogy egy bizonyos ideig (pl. a technológia miatt) nem szakíthatók meg. Továbbá értelmezhető egy olyan idő, amely elteltével az adott tevékenységet mindenképpen folytatni kell.

8 Tevékenységek megszakíthatósága Ha egy megengedett megoldásból indulunk ki úgy, hogy a megszakított tevékenységeket külön tevékenységekként kezeljük azzal a megszorítással, hogy azt a maximális időt, amely e két megszakított tevékenység között van, ne lépje túl az előírtat, akkor egy optimális megoldást kaphatunk.

9 Költség-optimális erőforrás allokáció

10

11

12 17.


Letölteni ppt "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 17."

Hasonló előadás


Google Hirdetések