Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 13.13.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 13.13."— Előadás másolata:

1 Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor kzst@almos.vein.hu kzst@vision.vein.hu http://vision.vein.hu/~kzst/oktatas/halo/index.htm 13.13.

2 Determinisztikus költségtervezés sztochasztikus időtervezés esetén Program összköltségének csökkentése. A projekt minimális lefutási idejének meghatározása minimális (változó)költség növekedés mellett. A projekt minimális összköltségének meghatározása.

3

4

5 Program tevékenység-költségeinek csökkentése Tekintsünk egy tetszőleges munkaprogramot. A tartamot úgy választjuk meg, hogy teljesüljenek a d ij <=t ij <=D ij egyenlőtlenségek. Meghatározzuk a kritikus utat, ezzel megkapjuk, a program végrehajtásának időtartamát. Az így felállított program összes változóköltsége, a tevékenységek (változó)költségeinek összege.

6 Program tevékenység-költségeinek csökkentése Ha úgy akarjuk csökkenteni a program összköltségét, hogy a végrehajtási idő ne változzon, akkor a nem kritikus tevékenységek szabad tartalékidejét kell csökkenteni. Valamely tevékenység szabad tartalékidejének csökkentése, itt azt jelenti, hogy növeljük a tevékenység lefutási idejét.

7 Program tevékenység-költségeinek csökkentése

8

9

10 Lefutási idők csökkentése Vezessük be a következő változókat: mivel: igazolható, hogy fennállnak a következő egyenlőtlenségek.

11 Lefutási idők csökkentése A szórásnégyzet változása: Módusz változása: A tevékenységek (változó) költségeinek növekedésének hatására a tartamok szórása együtt csökken a várható értékkel.

12 Lefutási idők csökkentése - példa

13

14

15

16

17

18

19

20

21 13.13.


Letölteni ppt "Hálótervezés Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor 13.13."

Hasonló előadás


Google Hirdetések